Sinds vanmorgen is de kustbaan tussen Oostende en Middelkerke in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Door zandophopingen is de situatie opnieuw gevaarlijk geworden op de kustbaan en daarom besloot de lokale politie van Oostende om de kustbaan tijdelijk af te sluiten.

Door de wind uit zee wordt het zand vanop het strand naar de rijbaan geblazen. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties op de weg. Dit is een wederkerend fenomeen sinds de aanleg van de kunstmatige stranden. Bij de minste storm of wind uit zee waait het zand over de rand op de kustbaan. Er werden al maatregelen genomen maar die zijn duidelijk niet voldoende.

De kusttram kon eerst nog nog wel door maar dat is niet langer het geval. Er zijn vervang-bussen voorzien tussen Oostende en Westende Bad., wanneer de baan opnieuw vrij zal zijn is nog niet duidelijk.

Het zand wordt intussen geruimd door agentschap wegen en verkeer in samenwerking met de stadsdiensten die het zand even verder op opnieuw op het strand van Oostende gaan dumpen.

Dit artikel wordt jou aangeboden door:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in