Opgelet! Op vrijdag 20 december om 18.00 uur. wordt de brug ‘Oprit’ (beter gekend als de Konterdambrug) over de A10 afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. De schade aan de brug blijkt onherstelbaar en uit veiligheidsoverwegingen wordt daarom gemotoriseerd verkeer geweerd van de brug.

De voorbije jaren werd de brug herhaaldelijk aangereden met zware schade tot gevolg. Telkens kon de schade hersteld worden maar er was al een tonnagebeperking van 20 ton van kracht. Na de meest recente aanrijding en bij de laatste inspectie werd onherstelbare schade vastgesteld. Daarom heeft AWV samen met de dienst Expertise Beton en Staal en in overleg met De Lijn en Stad Oostende beslist om vanaf vrijdag 20 december 2019 18.00 uur alle gemotoriseerd verkeer te weren van de brug. Beneden aan de helling naar de brug zullen betonblokken de toegang verhinderen voor gemotoriseerd verkeer. De brug blijft wel toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Autoverkeer van Stene naar Konterdam en omgekeerd moet vanaf vrijdagavond omrijden via de brug over de A10 in de Zandvoordeschorredijkstraat. Deze ingreep zal bovendien het probleem van sluipverkeer in de woonwijken via deze brug doen verdwijnen. 

De sluiting van de brug heeft ook gevolgen voor de busverbindingen van De Lijn. De reisweg van de Centrumbus Lijn 1 en de Avondlijn 81 wordt daarom aangepast.

De Konterdambrug wordt in de loop van 2020 afgebroken. Een precieze timing is hiervoor nog niet gekend. Fietsers en voetgangers zullen dan gebruik moeten maken van de fiets- en voetgangerstunnel die bereikbaar is vanuit de Oudstationstraat en August Beernaertstraat. Gemotoriseerd verkeer zal dezelfde omleiding volgen die vanaf 20 december ingaat namelijk via de Zandvoordeschorredijkstraat. AWV stelt in de loop van 2020 een studiebureau aan om een nieuwe fiets- en voetgangersverbinding tussen de wijken Konterdam en Stene te ontwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in