Maandagmiddag kwam een jongen van 15 op een step ten val in de Koningsstraat in Oostende. Het meisje kwam in aanraking met een auto die uit zijn garagebox aan het rijden was. Omstaanders verwittigden de hulpdiensten.

Volgens de politie van Oostende reed de jongen rond 15.50 uur over het fietspad van de Koningsstraat met een deelstep. Net op dat moment kwam er een voertuig uit een garage gereden.

“Volgens de verklaringen van de bestuurder had hij eerst een voetganger die van rechts kwam doorgelaten en keek hij vervolgens naar links.  Daar zag hij niemand, dus stak hij het fietspad over. Plots volgde de aanrijding door de deelstep, van aan de rechterkant”, zegt commissaris Katrien Jonckheere aan HLN.BE. De jongen botste op de auto en kwam op de grond terecht zegt

Met een step kun je makkelijk een snelheid van 20 kilometer per uur halen en je bent niet beschermd.

Je snelheid moet dan wel lager zijn dan 6 kilometer per uur. Het meisje kwam ten val en werd voor verzorging meegenomen naar het ziekenhuis. Welke verwondingen het meisje opliep weten we niet.

Op de gemeenteraad kwam de discussie van de deelsteps in Oostende opnieuw ter sprake, dit ongeval zal ongetwijfeld opnieuw voer zijn voor meer discussie over de steps in Oostende

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in