Vorig jaar werd het Kruispunt Kapellestraat – Jozef II-straat autovrij gemaakt door verplaatsbare hekkens. Binnenkort wordt gestart met de definitieve inrichting van een autovrij kruispunt.

De werken starten in de eerste helft van oktober 2019. Een exacte aanvangsdatum en een aangepaste timing wordt meegedeeld in een volgende bewonersbrief. De werken worden uitgevoerd door Aannemingen Vansteenkiste uit Gistel.

De voorlopige planning ziet als volgt uit:

  • Fase 1 : Start werkzaamheden t.h.v. kruispunt Kapellestraat – Jozef II straat en tot aan de Sint-Pietersstraat. Einde fase 1 voorzien voor kerstvakantie.
  • Fase 2: Vanaf kruispunt Jozef II-straat – Kapellestraat tot aan de Christinastraat. Deze werken starten na het kerstvakantie. Einde werken voorzien tegen paasvakantie 2020.

De opgegeven planning is onder voorbehoud van een vlot verloop van de werken en gunstige weersomstandigheden. Het kruispunt blijft steeds toegankelijk voor voetgangers. Ook handelszaken blijven bereikbaar.

Bewoners kunnen terecht bij de firma Streeteo by Indigo (Hendrik Serruyslaan 38, T 059 80 69 59) voor een gratis minderhinderkaart. Daarmee kunt u gratis parkeren op het openbaar domein van de Stad Oostende tijdens de duur van de werkzaamheden. Bij de aanvraag moet identiteitskaart + een afschrift van de volgende documenten worden gevoegd: inschrijvingsbewijs van het voertuig op naam van de aanvrager én eigendomsbewijs of huurovereenkomst van de woning en/of garage. Met een minderhinderkaart mag je ook parkeren op bewonersparkeerplaatsen.

Mogen we vragen om tijdens werkzaamheden de huisvuil-, pmd-zakken en karton op de hoek van de straat te plaatsen, bereikbaar voor de ophaalwagens. Alvast bedankt!

Meer info bij de directie Openbaar Domein, Vindictivelaan 1, T 059 25 87 10 of openbaardomein@oostende.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in