Sinds een paar dagen worden er gemeenschapswachten ingezet als de bruggen die Oostende met Bredene verbinden gesloten zijn. De gemeenschapswachten moeten ervoor zorgen dat de mensen de aangeduide omleiding volgen waardoor er geen files meer ontstaan.

De testfase is op dit moment nog volop aan de gang maar de eerste resultaten tonen aan dat het plaatsen van gemeenschapswachten ervoor zorgt dat de bestuurders wel degelijk de aangeduide omleiding volgen. In de komende dagen wordt er verder getest en wordt bekeken hoe het systeem verder verfijnd kan worden.

Schepen Maxim Donck laat weten dat ze het project zo snel mogelijk zullen evalueren en als de resultaten goed zijn dan zal dit project blijven lopen.

Kan een afbeelding zijn van auto en weg
foto: Guido De Greef

5 REACTIES

  1. Eindelijk, zou eigenlijk niet hoeven te gebeuren, maar blijkbaar zijn er nog velen die geen verkeersregels kennen. wat is er moeilijk te volgen aan een pijl die een verplichte rijrichting aangeeft?

  2. Ik kwam daar aangereden richting Bredene en de brug was reeds naar beneden en ik moest de omleiding nemen van 2 gemeenschapwachters en 5 seconden later gingen de slagbomen naar boven en stond ik aan het einde van de omleiding in file want deze die over de blauwe bruggen konden rijden hadden voorrang wat een miserie want deze die van de Brugse baan komen hebben ook voorrang

    • Als de bruggen bijna gesloten zijn zouden ze de mensen niet meer mogen verplichten om de omleiding te volgen, het lost niets op, de file wordt enkel verschoven naar een andere plaats, frustrerend als je bij de laatsten bent die doorgestuurd worden. Dat ze de gemeenschapswachten eens instructies daaromtrent geven, dringend nodig, nu is het machtsmisbruik al hebben ze eigenlijk geen enkele bevoegdheid….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in