Vrijdag werd door het Overlegcomité bekend gemaakt dat er een paar extra maatregelen genomen werden om overvolle treintoestellen richting de kust te vermijden. Het werd al snel duidelijk dat het om een paar niet doordachte maatregelen ging, de NMBS heeft ondertussen toegegeven dat ze alle voorstellen nog verder moeten uitwerken.

Het laatste weekend van de krokusvakantie had al duidelijk gemaakt dat het voor Oostende niet makkelijk was om de vele treinreizigers naar de stad op te vangen. Op bepaalde dagen kwamen meer dan 10.000 mensen per trein naar Oostende afgezakt. Dat zorgde voor volle treinen en lange wachtrijen in het terug vertrekken vanuit Oostende.

De kustburgemeesters vragen al maanden een oplossing van de NMBS maar die blijven voorlopig weigeren om mee te werken aan voorgestelde oplossingen. Na een zoveelste overleg dat niets heeft opgeleverd heeft de gouverneur de NMBS nu in gebreke gesteld.

Als dit niet helpt om tot oplossingen te komen dreigt de gouverneur met het sluiten van de stations in Oostende en Blankenberge. Burgemeester Tommelein laat weten dat hij hoopt dat het niet zover moet komen, hij wil nog een brief schrijven naar de NMBS en hoopt dat de NMBS haar verantwoordelijkheid zal nemen.

Woensdag is er een ultiem overleg ingepland tussen de gouverneur en de NMBS.

1 REACTIE

  1. Station dicht ? Dan zullen de toeristen massaal met de auto komen,met als gevolg file en parkeerproblemen.
    Het enigste wat zal helpen is een verbod op onnodige verplaatsingen of lockdown !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in