Dit voorjaar is stad Oostende het decor voor een fictiereeks van productiehuis Geronimo. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, gelden er bij elke opname tijdelijke verkeersmaatregelen. Op 18 en 19 maart staan er opnames in de Stapelhuisstraat gepland.

De komende weken zal je op verschillende plaatsen in Oostende filmploegen zien opduiken. Ze zijn aan de slag voor het productiehuis Geronimo dat in Oostende aan een prestigieuze fictiereeks werkt.

In de serie komen een aantal noodsituaties in beeld die er erg spectaculair kunnen uitzien. De Lokale Politie en de veiligheidsdiensten zijn op de hoogte. Om de opnames vlot en veilig te laten verlopen, worden bij elke opname enkele tijdelijke maatregelen genomen. Dat gaat van verkeersmaatregelen tot (veiligheids)maatregelen om alles coronaproof te laten verlopen.

Opnames Stapelhuisstraat

Op één van de interventies in de reeks krijgt de brandweer een melding van een brandende bus. Ze snellen ernaar toe en proberen de brand te blussen. Hiervoor plant de productie opnames in de Stapelhuisstraat op donderdag 18 en vrijdag 19 maart 2021. De kunstmatige brand op de filmset wordt voortdurend onder controle gehouden door specialisten, maar veilig verkeer laten passeren is uiteraard niet mogelijk. 

Dit is de timing van de opnames in de Stapelhuisstraat:

Woensdag 17 maart

De decorbus komt aan en wordt schuin geplaatst in de Stapelhuisstraat. De bus zal net iets meer dan één rijvak innemen. Verkeer kan nog passeren via de parkeerstrook.

Donderdag 18 maart

08.00 uur: afsluiten van de straat en installatie van de decorbus
18.00 uur: aankomst opnameploeg
20.00 uur: start opnames

Vrijdag 19 maart

18.00 uur: aankomst opnameploeg
20.00 uur: start opnames

Zaterdag 20 maart

ochtend: de decorbus wordt weggenomen
13.00: de Stapelhuisstraat is opnieuw toegankelijk.

Op de dagen van de opnames lopen zal de Stapelhuisstraat afgesloten worden. Alle verkeer zal een omleiding moeten volgen, en dat van donderdagmorgen 18 maart om 08.00 uur tot en met zaterdagmiddag 20 maart om 13.00 uur.

Tijdens de opnames geldt parkeerverbod in een groot deel van de Stapelhuisstraat. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. Alle opnames gebeuren in nauw overleg met de Brandweer, de Lokale Politie, Stad Oostende en Haven Oostende.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in