Recent werden alle nutsleidingen in de Elisabethlaan tussen de Torhoutsesteenweg en Nieuwpoortsesteenweg vernieuwd. Op maandag 8 juni start het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) met de heraanleg van de fietspaden.

Nu deze werkzaamheden van de nutsmaatschappijen en Stad Oostende achter de rug zijn, start het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) op maandag 8 juni 2020 met de heraanleg van de fietspaden in rode asfaltverharding.

De fietspaden worden aan beide zijden vernieuwd. Concreet gaat het over het gedeelte tussen de Vredestraat en de Vrijheidstraat. Enkel de zones in grijze dallen worden aangepakt. Zones die enkele jaren geleden al in rode betonstraatstenen werden heraangelegd, blijven behouden.

Fietspaden Elisabethlaan richting zee
Start op 8 juni ter hoogte van de Vrijheidstraat tot aan de Vredestraat. Daarnaast legt AWV nog de oprit/voetpad/fietspad aan tussen de oprit van supermarkt Lidl en de Vredestraat. Daar wordt ook nieuwe rode asfalt voorzien.

Fietspaden Elisabethlaan richting Sint-Janskerk
Start op 15 juni 2020 ter hoogte van de Vredestraat tot aan ‘Villa Depuydt’ (De Ooievaar). Daar wordt rode asfaltverharding gegoten. Vanaf de villa tot aan de Vrijheidstraat worden de resterende stukken fietspad die nog in grijze dallen liggen, aangepast naar rode betonstraatstenen zodat er uniformiteit is in de verschillende soorten verhardingen.

De fietspaden in het gedeelte van de Elisabethlaan tussen de Nieuwpoortsesteenweg en de Vredestraat die al heraangelegd zijn, worden niet meer verder aangepast.

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt aan beide zijden van de Elisabethlaan de parkeerstrook en het rechter rijvak ingenomen. Over de volledige lengte geldt een parkeerverbod (zoals tijdens de werken van de nutsmaatschappijen). Voor de fietsers worden omleidingen voorzien.

De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. De werkzaamheden zullen duren tot eind juni.

Bewoners moeten er rekening mee dat de garages tijdens de werken niet bereikbaar zullen zijn. Er wordt ook gevraagd om huisvuilzakken, pmd en papier en karton tijdens de werkzaamheden op de hoeken van de straat te plaatsen, zodat deze bereikbaar zijn voor de ophaalwagens. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in