Veilige schoolomgevingen zijn een prioriteit voor Stad Oostende. Daarom stapte de Stad mee in het project rond veilige schoolomgevingen. Er werd gestart met vijf scholen. In maart sluiten nog eens zeven nieuwe scholen aan.

Veilige schoolomgevingen zijn een prioriteit voor Stad Oostende. Daarom stapte de Stad mee in het project van de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde waarbij ze samen met steden/gemeenten, de verkeerspolitie, Agentschap Wegen en Verkeer en de directie van de scholen een traject opstart rond ‘veilige schoolomgevingen’.

Er werd gestart met vijf Oostendse scholen, waarvan vier in het centrum en een in de wijk Konterdam. Dit eerste traject resulteerde al in concrete actieplannen.

Vanaf 1 maart start de tweede editie van dit zelfde traject met het Sint-Andreasinstituut Steensedijk en Sint-Andreasinstituut Stene Dorp, op 12 maart met Go! Athena Pegasus en GO! Basisschool Stene en op 23 maart starten we met de Vrije Basisschool Zandvoorde en GO! Basisschool De Puzzel.

Eerste schepen Björn Anseeuw licht toe: “Deze 7 scholen zullen een gelijkaardig traject doorlopen zoals de scholen van de eerste editie. Vandaag staat de teller op 12 scholen. Oostende telt 27 basisscholen en 15 secundaire scholen. De komende jaren willen we op deze manier de verkeersveiligheid in alle schoolomgevingen aanpakken met concrete oplossingen. Zo kan iedereen met een gerust hart zijn of haar kinderen op een vlotte, veilige en duurzame manier naar school laten gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in