Vandaag werd het fietsrapport bekend gemaakt, in Vlaanderen is de gemiddelde score 60 %. Oostende scoort een stuk lager en behaalt de 9de plaats op 12 gemeentes van 50.000 inwoners. Met amper een score van 52 % is er voor de stad nog een pak werk als ze echt als fietsstad willen beschouwd worden.

Het was één van de punten in het bestuursakkoord van het nieuwe gemeentebestuur om meer in te zetten op veilig en aangenaam fietsen in Oostende. Voorlopig is er in het eerste anderhalf jaar nog niet veel veranderd er is dus nog veel werk voor het Oostendse stadsbestuur om van Oostende een echte fietsstad te maken.

Vooral het comfortabel fietsen en de kinderen die veilig naar school kunnen fietsen blijft een pijnpunt. Wel is het zo dat dit rapport gebaseerd is op slechts 124 ingevulde enquêtes. De fietsroutes in Oostende kunnen dan wel weer beter geapprecieerd worden.

2 REACTIES

  1. Op de Schietbaanstraat (Vuurtorenwijk) moeten fietsers de baan op ,waar twee autos nauwelijks kunnen kruisen terwijl er ook plaats is voor een fietspad…

  2. aan de nieuwe wijk smientstraat en fuutsraat die uitkomen op de stuiverstraat is helemaal niets ondernomen voor de oversteek van fietsers en voetgangers een schande .zoveel komen door de wijk tbaanhof omdat de stuiverstraat veel te gevaarlijk is en de auto’s houden niets van rekening met de 2 straten die voorrang hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in