Vorige week werden de plannen door de stad Oostende voor het eerst voorgesteld op een informatievergadering van de stad. Hier werd uitgelegd wat er zal veranderen op de Zandvoordestraat.

De Zandvoordestraat is vandaag niet veilig voor fietsers, er is wel een wegmarkering voorzien maar de fietsers zijn hier absoluut de zwakke weggebruikers zeker gezien de snelheden die hier soms worden gehaald.

De Zandvoordestraat zal tot aan het afrittencomplex Zandvoorde heraangelegd worden.

De stad wil investeren in dit fietspad omdat het een groot fietspotentieel heeft, er zijn veel bedrijven aanwezig in de buurt, het ligt binnen een fietsbare afstand naar het centrum.

Doortrekking Groene 62

De stad wil met deze werken er ook voor zorgen dat de Groene 62 verder doorgetrokken kan worden en dat er op die manier een veiligere verbinding naar het centrum is.

De werken zullen meer dan 1,8 miljoen euro kosten en moeten klaar zijn tegen de paasvakantie van 2020. De stad betaalt ongeveer een derde, de rest is voornamelijk betaald door de provincie West-Vlaanderen.

De werken worden gestart na het bouwverlof op 5 augustus, tijdens de werkzaamheden zal er verkeershinder zijn want er is beurtelings verkeer voorzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in