Een medewerker van de Haven van Oostende heeft op zijn ééntje aangetoond dat automobilisten de omleiding wel volgen en heeft zo de file die zich aan het vormen was opgelost. Het stadsbestuur reageert niet enthousiast op de actie van de medewerker, de man mag dat in de toekomst niet meer doen.

De files die ontstaat wanneer de Blauwe Bruggen worden opgehaald, is al lang een punt van discussie in Oostende. Er is een omleiding maar niemand volgt die, gevolg is dat er telkens file ontstaat. Vooral het verkeer dat vanuit Oostende naar Bredene wil rijden ondervindt veel hinder van die file.

De eerste bestuurders blokkeren de omleiding waardoor niemand nog kan bewegen. Op de gemeenteraad werd aangehaald dat er daarvoor niet onmiddellijk een oplossing is, maar één medewerker van de Haven heeft aangetoond dat als je de mensen aanstuurt dat ze de omleiding dan wel volgen. Er moesten een groot aantal boten door en daardoor zou er een grote file ontstaan zijn daarop maande de man automobilisten aan om de omleiding te volgen.

Havenvoorzitter Verkeyn zegt in HLN.be dat deze taak niet tot de man zijn takenpakket behoort. En dat het dan ook niet de bedoeling is dat de man dat in de toekomst nog gaat doen.

Anseeuw blijft erbij dat hij niet veel aan de situatie kan doen en dat er niet de mogelijkheid is om daar telkens de bruggen omhoog gaan daar iemand te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in