Nadat vorig weekend meer dan 16.000 mensen met de trein naar Oostende afzakten, zal het dit weekend rustiger worden. Er worden tijdens het komende weekend grote werken uitgevoerd tussen Gent en Brugge en de reizigers die naar de kust willen zullen daar hinder van ondervinden. De NMBS raadt dan ook aan om dit weekend naar andere bestemmingen te trekken.

Vanaf morgen begint de NMBS met grote werken tussen Brugge en Gent, daardoor zal het aanbod van en naar Oostende beperkter zijn dan vorig weekend. De treinen die wel naar de kust sporen zullen er langer over doen. De routeplanner van de NMBS toont wat de impact zal zijn voor de reizigers die toch in de richting van de kust willen sporen.

Normaal was er vandaag ook overleg voorzien tussen de gouverneur, de NMBS en burgemeester Tommelein. Dat overleg wordt nu uitgesteld tot maandag. Tommelein herhaalt dat het momenteel geen goed idee is om een massa volk naar de kust te sturen. Door de sluiting van de horeca zijn er niet voldoende toiletten beschikbaar.

Het wordt dit weekend ook een stuk minder warm dan vorig weekend waardoor er sowieso al minder volk in Oostende werd verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in