Vanessa Vens van Sp.a stelt zich grote vragen bij hoe het verkeer momenteel verloopt aan het station. Door de vele werken is er volgens Vens een grote chaos ontstaan.

Ze is blij dat de stationsbuurt erop vooruit aan het gaan is het is een belangrijk knooppunt in Oostende. Per week zijn er in Oostende 40.000 reizigers die het station in en uit moeten en door de huidige toestand is er momenteel heel wat chaos.

Ze noemt de situatie chaotisch en onoverzichtelijk en gevaarlijk. De bewegwijzering laat de wensen over en is bijzonder onduidelijk.

De Lijn en Taxichauffeurs

De Lijn en de taxichauffeurs klagen al langer over deze situatie, hun plaatsen worden ingenomen, ze kunnen met moeite weg. Buschauffeurs verliezen veel tijd en kunnen niet makkelijk op de plaatsen komen.

Wat zal er gedaan worden aan deze toestand?

Vens vraagt zich dan ook af wat er aan deze toestand zal worden gedaan? Iedereen wil toch een veiliger verkeer en ze wil betere communicatie.

Anseeuw die het hard te verduren krijgt in zijn eerste gemeenteraad, hij antwoord dat de huidige situatie tijdelijk is. Er zijn momenteel heel wat werken aan de gang die heel wat impact hebben op de mobiliteit: De Kapellebrug, het tramstation, het station, ..

Mensen zijn gewoontedieren volgens Anseeuw, ze willen nog steeds het plein op rijden terwijl het niet meer mag. Auto’s mogen dus enkel nog het stationsplein oprijden voor een parking van Q-park. Hierdoor kan je niet alle auto’s weren van het stationsplein omdat er ook nog personeel in die gebouwen werkt zoals DAB Vloot en de Zeevaartpolitie.

Het is dus momenteel even afwachten volgens Anseeuw, een extra zebrapad is zeker een mogelijkheid.

Opkuisen van het oude beleid

Anseeuw haalt aan dat hij het toch wel speciaal vindt dat net Vens die vraag stelt. Ze is jaren in de meerderheid geweest en kon toen heel wat van die vragen die ze nu stelt zelf had kunnen doen tot eind december.

Nu ze oppositie is ziet ze er wel een probleem terwijl ze toen ze aan de macht was nooit heeft geluisterd naar de bevolking volgens Anseeuw. De sfeer tussen de twee is dus nog altijd bijzonder hartelijk.

Hij haalt dus ook aan dat hij nu de boel die ervan gemaakt werd nu wordt opgekuist door het huidig beleid.

Nog even doorbijten

Eens het hele project zal afgewerkt zijn dan zal Oostende er veel beter uitzien, we moeten dus nog even doorbijten en eens alle werken klaar zijn pas dan kan er worden ingegrepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in