Een lezeres wil graag haar verhaal kwijt.

Vrijdagmiddag 15 februari, iets na 13.45 uur. Ik parkeer mijn auto op een parkeerplaats ter hoogte van het etablissement “Apero Fish Palace” aan het Mijnplein. Een plaats waar je 20 minuten gratis mag parkeren. Zonder enig oponthoud zet ik koers richting onze zaak “Plum Oostende” enkele tientallen meters verderop, alwaar ik de sleutels van onze garage neem om mijn auto naar daar te kunnen verplaatsen.

Terug op de parkeerplaats – nauwelijks enkele minuten na het parkeren – staat een parkeerwachter mij op de bon te slingeren. Reden: “Parkeertijd verstreken”. Met als tijdstip: 13.52 uur. Manifest onjuist, kan onmogelijk kloppen. Ik spreek de parkeerwachter hierop aan, maar die is voor geen rede vatbaar. De man verwijst naar “sensoren” die zouden hebben aangetoond dat mijn parkeertijd van 20 minuten effectief was verstreken.


Om aan te tonen dat dat echt onmogelijk is: mijn plaats van vertrek was de woonplaats van mijn vriend in de Leeuwerikenstraat. De app van zijn alarminstallatie toont aan dat ik daar om 13.33 uur de deur heb dichtgetrokken. De reistijd naar het Mijnplein is een klein kwartier. Ik kan dus onmogelijk om 13.52 uur al meer dan 20 minuten op de desbetreffende parkeerplaats hebben gestaan, zoals de parkeerretributie echter aangeeft.


Ofwel is de parkeerwachter hier zijn boekje te buiten gegaan. Ofwel werken de sensoren niet correct. Beide gevallen vind ik bijzonder storend, omdat je je hier als burger erg onmachtig voelt. Bovendien: het kortparkeren is bedoeld om de handelaars in het centrum een duwtje in de rug te geven. Als de handhaving niet correct verloopt, is dat ook voor de handelaars een negatief verhaal.


Uiteraard vecht ik mijn retributie van 25 euro aan. Maar als ik niet in mijn opzet zou slagen, wil ik het stadsbestuur toch aanmanen om de werking van de sensoren en de parkeerwachters onder de loep te nemen om deze scheve situaties in de toekomst te vermijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in