Vanavond vond de eerste gemeenteraad van 2021 plaats, een goed gevulde gemeenteraad met tal van punten die behandeld moeten worden. Een van de eerste punten die aandacht kreeg was de problematiek rond het toenemend sluipverkeer in de wijken rond de Torhoutsesteenweg. Buurtbewoners klagen er al langer over dat het verkeer de overhand neemt.

Het was Karel Labens die het punt vanavond op de gemeenteraad bracht, hij stelde dat er veel klachten binnenkomen van buurtbewoners over het toenemend volume aan sluipverkeer in de wijken rond de Torhoutsesteenweg. Het vele verkeer zorgt volgens de buurtbewoners voor veel onveilige situaties. Labens stelt ook dat er veel te snel gereden wordt in deze straten maar dat werd door de politie tegen gesproken.

Tal van acties ondernomen

Anseeuw die bevoegd is voor deze materie zegt dat Oostende in de laatste jaren veel heeft gedaan om de verkeersveiligheid in de stad te verbeteren. Ook nu zijn er tal van projecten gaande waarbij voornamelijk gefocust wordt op een fietsvriendelijkere omgeving en een veilige schoolomgeving.

Dat er sluipverkeer is dat ontkent Anseeuw niet maar hij stelt dat dit een gevolg is van eerder gemaakte keuzes door de stad. Het probleem blijft dat er altijd maar meer verkeer naar de Torhoutsesteenweg moet. Zolang er niet wordt ondernomen om het verkeer daar vlotter te laten lopen dan zal het probleem niet opgelost geraken.

Er zijn voorlopig geen plannen om structurele ingrepen te doen aan de Torhoutsesteenweg. Wel zal er meer worden gecontroleerd op overdreven snelheid in de zijstraten van de Torhoutsesteenweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in