Gisteren publiceerde het Agentschap voor Natuur en Bos de officiële richtlijnen voor de Opvangcentra voor Wilde Dieren in Vlaanderen onder de noemer “Vlaanderen laat wilde dieren niet in de steek”. ‘Ook het Opvangcentrum in Oostende blijft open voor het binnenbrengen van dieren in nood’, zo benadrukt Claude Velter, directeur van het centrum.

Vandaag werd door de provincie aangekondigd dat de provinciale domeinen sluiten. Ook de parkings worden afgesloten. ‘In samenspraak met Provinciedomein Raversyde werd beslist dat ons Opvangcentrum bereikbaar blijft voor mensen die een dier in nood wensen binnen te brengen. Tijdelijk parkeren kan ter hoogte van onze voordeur.’

De medewerkers van het Opvangcentrum vragen om in de sas de handen te ontsmetten met de aanwezige ontsmettingsgel. Daarna kan de vinder het dier verplaatsen naar één van de boxen. Hun eigen (kartonnen) doos nemen ze nadien terug mee. Er liggen invulformulieren waarop de vinders hun gegevens en die van het dier (vindplaats, oorzaak) kunnen invullen. We brengen de vinders nadien per mail of brief op de hoogte van het eindresultaat van hun dier!

Velter roept op tot steun van de Opvangcentra voor Wilde Dieren in Vlaanderen. ‘Een belangrijk aandeel van onze inkomsten komt van begeleide rondleidingen achter de schermen en de verkopen in onze Groene Winkel. Die vallen nu allemaal weg – en dat met de drukste periode van het jaar voor de boeg: het broedseizoen! De uitgaven voor de aankoop van voeding en medicatie, alsook de loonkosten lopen verder op.

We rekenen op de steun van de Vlaming om ons door deze moeilijke tijd te helpen. Elke vorm van steun is welkom: een lidmaatschap (€7,5 voor 1 jaar) of gift (BE12 9791 6853 6592), commissie door online aankopen via Trooper (www.trooper.be/vocoostende) of door te winkelen op onze webshop (www.vogelopvangcentrum.be/winkel).

VOC Oostende ving eind februari nog meerdere met olie vervuilde zeevogels op. Directeur Claude Velter is tevreden te kunnen melden dat er de voorbije weken o.a. zeven Futen, drie Zeekoeten en twee Zwarte zee-eenden vrijgelaten werden. Momenteel worden o.a. de eerste baby Haasjes, een Buizerd, een Sperwer en een Torenvalk verzorgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in