Woensdagnacht heeft de politie van Oostende drie jonge illegalen opgepakt in het centrum van de stad. De drie hadden een reeks diefstallen gepleegd en werden gezocht. De drie worden verdacht van de diefstal van tenminste 3 smartphones ze durfden daarbij ook geweld te gebruiken.

De drie waren verrast toen ze de politie zagen die duidelijk naar hen op zoek was. Ze gingen ervandoor maar de politie kon de drie jongeren tegenhouden. De drie beweren minderjarig te zijn maar dat wordt nog verder onderzocht.

De drie illegalen sloegen voor een eerste keer toe op de Torhoutsesteenweg in Oostende. Daar sloegen ze het raam van een wagen kapot een man was getuige van de feiten en verwittigde de politie. Uit de wagen werd een smartphone gestolen.

Een vrouw uit Oostende die snel naar de nachtwinkel liep werd tegen gehouden door een man van vreemde origine. Die liep tegen haar aan op dat moment kwam nog een man langs achter die haar ook een duw ga. In dat tumult werd haar smartphone gestolen de mannen riepen snel weg.

Rond 23.00 uur wilden de mannen nog eens toeslaan, de drie spraken een 66-jarige man aan. Ze vroegen een sigaret aan de man, toen die antwoordde dat hij geen sigaretten had vroeg één van hen dat de man hem een hand wou geven. Toen hij dat deed nam hij de man vast in een houtgreep. Tijdens deze beweging stalen ze de smartphone van de man. Daarop liepen de drie opnieuw weg.

Politie herkent de verdachten

Een patrouille van de politie van Oostende zag de mannen rond 00.30 in de Kapellestraat in Oostende. Toen ze de mannen wilden controleren vluchten de mannen weg. Ze gooiden nog heel wat spullen weg waarschijnlijk deden ze dat ook met de smartphones.

De drie werden overgebracht naar de cel en zijn ter beschikking gesteld van het parket. Er zal een botscan worden uitgevoerd om na te gaan als de drie echt minderjarig zijn. De Dienst Vreemdelingenzaken is op de hoogte van het dossier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in