Op dinsdag 28 januari 2020 startten de nutsmaatschappijen met de voorbereidende werken (plaatsing hekkens en aanvoer materiaal) in de Adolf Buylstraat. Op maandag 3 februari 2020 gaan de werken van start.

De aannemer zal zoveel mogelijk materiaal binnen de werfzone plaatsen. De parkeerzone ter hoogte van het Feest- en Cultuurpaleis wordt ingenomen voor het stationeren van werfwagens en werfketen. De aanvoer van werfmateriaal gebeurt via de Madridstraat, de Sint-Sebastiaansstraat en/of de Nieuwstraat. Afvoer van het materiaal zal verlopen via de Kerkstraat.

De volledige werfzone wordt afgebakend met hekkens. De aanlevering van goederen voor de handelszaken kan gebeuren via de zijstraten Hertstraat en Christinastraat, tijdens de venstertijden (tussen 06.00  en 10.30 uur en tussen 19.00 en 22.00 uur). Met transpaletten kunnen de goederen tot bij de winkels worden gebracht. Buiten deze uren is het verboden om (bestel)wagens te stationeren om te laden en te lossen.

De planning van de werken ziet er als volgt uit:

  • 28 januari 2020: Voorbereidende werken nutsmaatschappijen.
  • 3 februari 2020: Start werken nutsmaatschappijen
  • Eind juni 2020: Einde werken nutsmaatschappijen + voorlopig herstel voor het zomerverlof.
  • September 2020: Riolering- en wegwerkzaamheden tot eind juni 2021 (aannemer nog niet gekend)

Opgelet! Van 20 januari 2020 tot eind juni 2021 zal het niet mogelijk zijn om terrassen te plaatsen (onder voorbehoud). Tijdens de zomermaanden juli en augustus 2020 kunnen er wel losse tafels en stoelen geplaatst worden maar geen vaste constructies.

Om de verbinding te kunnen maken met reeds bestaande netten, voert Fluvius tussen 3 en 7 februari 2020 een gestuurde boring uit vanaf het Marie-Joséplein (zone waar de taxi’s geparkeerd staan) richting Adolf Buylstraat.

Tijdens deze werkzaamheden zullen de taxi’s gedurende een week stationeren op de parkeerzone tussen Hotel du Parc en de Langestraat. Vanaf 7 februari zijn de werken achter de rug en kunnen de taxi’s opnieuw op hun gebruikelijke plaats parkeren.

De omwonenden en handelaars worden op de hoogte gehouden van alle nieuwe updates en de concrete timing en planning via bewonersbrieven.

Meer info bij de directie Openbaar Domein, Vindictivelaan 1, op de vierde verdieping van het Stadhuis, T 059 25 87 08 of openbaardomein@oostende.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in