In de zomermaanden zorgt Stad Oostende met de strandinfrastructuur voor maximale beleving en comfort tijdens een strandbezoek. Vanaf dit jaar komt er een extra evenementenzone bij aan het Groeistrand. Daarvoor is Stad Oostende op zoek naar een uitbater.

Oostende zet in de zomermaanden volop in op strandbeleving en comfort tijdens een strandbezoek. De diverse uitbatingen op het strand zijn daar een belangrijk element in.

Deze strandinfrastructuur zorgt voor extra comfort voor de strandgasten. Ze zijn een leuke plek om te vertoeven met een hapje en een drankje. De aanwezigheid van EHBO-posten, toiletten en lockers op het strand maken een zomers strandbezoek nog aangenamer. De  tijdelijke terrassen in  een zomers concept verhogen daarbij zeker de strandbeleving.

Het is duidelijk dat de zomerse evenementenzones een groot succes zijn. Bedoeling is om dit concept nu ook uit te breiden naar het Groeistrand aan de westelijke zijde van de Westelijke Strekdam (tussen de Kapucijnenstraat en de Westelijke Strekdam).

De Stad stelt deze locatie ter beschikking en lanceert een oproep naar geïnteresseerden.

Focus op toegankelijkheid

Kandidaat-uitbaters moeten aandacht hebben voor de toegankelijkheid van de strandinfrastructuur. Zo moet de uitbater tussen de Westelijke Strekdam en de evenementenzone een vloer leggen die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en kinderwagens en die ook zandvrij houden. Ook toiletten, de EHBO-ruimte en de lockers moeten steeds makkelijk bereikbaar en volledig toegankelijk zijn.

Oproep en voorwaarden

Op volgende locatie stelt de Stad een zone ter beschikking voor de uitbating van een evenementenzone met EHBO-post, sanitaire voorzieningen en een tijdelijk terras:

 1. Groeistrand aan de westelijke zijde van de Westelijke Strekdam (tussen de Kapucijnenstraat en de Westelijke Strekdam)

Er moet ook een toeristisch infopunt aanwezig zijn met minimum 50 lockers.

 Deze infrastructuur mag open zijn tussen 10.00 en 24.00 uur, en dit maximum 120 dagen. In die 120 dagen zitten ook de opbouw en afbraak van de constructies vervat.

De vergunningsprijs bedraagt 10.000,00 euro, exclusief de kosten voor water- en elektriciteitsverbruik.

 • Opbouw: van zaterdag 08/05/21 t.e.m. woensdag 12/05/21 (5 dagen)
 • Uitbating van de infrastructuur: van donderdag 13/05/21 (=Onze Heer Hemelvaart) t.e.m. dinsdag 31/08/21 (111 dagen)
 • Afbraak: woensdag 01/09/21 t.e.m. zaterdag 04/09/21 (4 dagen)

De exploitatie moet verder voldoen aan de richtlijnen van het PRUP, de Vlaamse Overheid en de Stad Oostende.

Gunnings- en evaluatiecriteria

Volgende gunningscriteria worden opgenomen:

 • Ervaring van de kandidaat met gelijkaardige projecten (20 punten)
 • Inplantingsplan (30 punten)
  • Visuals/renders
  • met vermelding van de diverse onderdelen (EHBO, sanitair, lockers, toeristisch informatiepunt, tafels, stoelen, verlichting, luidsprekers, toegang, aansluiting water, aansluiting elektriciteit, …)
  • Ruimtelijk concept / wordt er voldaan aan de opgelegde richtlijnen
 • Uitgebreide omschrijving van het project (60 punten)
  • uitstraling, concept, toegankelijkheid, gebruikte materialen, interieurinrichting, …
  • visie qua uitbating
  • toelichting bij bediening, creatieve invulling, evenementen, …
  • gebruik van verse en lokale producten
 • Businessplan (10 punten)

Kandidaten kunnen hun volledig, gedetailleerd en gedocumenteerd dossier indienen t.e.m. 22 maart 2021 bij de dienst Vergunningen, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende of via vergunningen@oostende.be. Meer info bij mevrouw Schirley Cordy, 059 25 85 02, vergunningen@oostende.be

Het College van Burgemeester en Schepenen zal de vergunning voor de evenementenzone gunnen aan de kandidaat die de meest voordelige regelmatige kandidatuur indiende, rekening houdend met de gunnings- en evaluatiecriteria en de hierbij gevoegde exploitatievoorwaarden.

Richtlijnen en Inplantingsplan

Richtlijnen inzake de organisatie en exploitatie van een zone met constructies met EHBO-post, sanitaire voorzieningen en terras met een tijdelijk karakter op het strand van Oostende116,8 Kb

Inplantingsplan Westelijke Strekdam – Kapucijnenstraat69,1 Kb

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in