Zo zullen alle stranden vrij toegankelijk zijn en zal je enkel op absolute piekdagen moeten aanmelden op de drie drukste stranden. Ook het circulatieplan in de winkelstraten wordt aangepast naargelang de drukte. In de Kapellestraat zal er standaard tweerichtingsverkeer zijn.

De boodschap van de Nationale Veiligheidsraad deze week was duidelijk: we kunnen de draad van het leven vóór corona stilaan opnieuw oppikken. Voor Oostende betekent dit dat inwoners, bezoekers en tweedeverblijvers straks opnieuw volop kunnen genieten van het strand, de zee en de stad. Net als de handelaars, staan vanaf maandag ook de Oostendse horeca-uitbaters klaar om iedereen met open armen opnieuw te ontvangen, met respect voor de voorzorgsmaatregelen.

Scenario’s van groen tot rood

De voorbije weken werd het plan ‘Zomer 2020’verder uitgewerkt en aangepast aan de recente versoepelingen. De bedoeling blijft om iedereen een aangename en veilige zomer in Oostende te bezorgen. Er werd externe expertise aan boord gehaald en ook de ervaring van de heropening van de winkelstraten werd meegenomen. Dat alles leidde tot een dynamisch en flexibel plan, waarbij maatregelen aangepast kunnen worden naargelang de drukte in de stad of de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

Om dat voor iedereen duidelijk te maken, zal Oostende werken met vier druktescenario’s die elk een eigen kleurcode zullen krijgen: groen, geel, oranje en rood. Door inwoners en bezoekers zowel online als ter plaatse goed te informeren, kan de drukte zoveel mogelijk gespreid worden over de verschillende stranden, de zeedijk, het stadscentrum, de rand… 

Grootste deel strand vrij toegankelijk

Binnen dit flexibel plan zal het strand het grootste deel van de zomer vrij toegankelijk zijn, zonder aan te melden. Afstand houden blijft belangrijk, daarvoor is een strandzeil aanbevolen, maar niet verplicht. Mensen kunnen hun plekje ook op een andere manier afbakenen.

Vooraf aanmelden voor het strand zal enkel nodig zijn op de allerdrukste dagen van de zomer en dit alleen op de drie drukste stranden van Oostende: het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand (tot aan Venetiaanse Gaanderijen). Die drukke dagen zullen ten laatste drie dagen op voorhand aangekondigd worden, op basis van de weersverwachtingen en bezoekersaantallen van de voorbije jaren. Op dit moment verwachten we maximaal een tiental van die piekdagen, voornamelijk in de weekends tussen 15 juli en 15 augustus.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in