Stad Oostende pakt vanaf deze zomer uit met de netheidscampagne “ ’t is weer proper” om inwoners en bezoekers aan te sporen om de stad en de stranden netjes te houden en bewust om te gaan met afval.

De stad en Proper Strand Lopers werken terug samen aan propere stranden. Ook de rookvrije stranden, het beachteam en aanmeldingen bij drukke dagen zijn deze zomer opnieuw van de partij. 

In de zomer is het dubbel genieten in Oostende. Tenminste als de stad proper en netjes blijft. Stad Oostende voorziet extra vuilnisbakken en ophaalrondes, strandafvalzakjes om afval te verzamelen, peukenasbakjes, peukenringen op vuilnisbakken (om sigaretten te doven), … en pakt uit met een netheidscampagne. Onder de noemer “t is weer proper” zullen de komende vier jaar tal van acties ondernomen worden om de stad proper en netjes te houden. Deze duurzame netheidscampagne zal telkens focussen op een specifiek probleem (sigarettenpeuken, zwerfvuil, hondenpoep, …) en inwoners en bezoekers aansporen om de stad mee netjes te houden. Bij de start van deze campagne ligt de focus op nette stranden en wordt het campagnebeeld overal geïntroduceerd.

Cleanbeach

Stad Oostende en Proper Strand Lopers vernieuwen dit jaar hun samenwerking met het project #STRANDHELDEN. Een grotere uitvalsbasis op het Klein Strand zal bezoekers nog meer attent maken op de impact die afval heeft op het strand en zee. Opruimsessies en workshops zetten de bezoekers ook actief aan om afval in de voorziene vuilnisbakken te deponeren. De grootste hoeveelheid afval ontstaat wanneer bezoekers het strand verlaten. Dit jaar plaatst de stad daarom op drukke dagen om 16.00 uur extra mobiele vuilnisbakken op het strand. Er komen grote vuilnisbakken met een speciale klep geschikt voor pizzadozen. Alle vuilnisbakken hebben ook een peukenring waar je je sigaret kan doven.

Er zullen gratis asbakjes uitgedeeld worden om sigarettenpeuken te verzamelen en gratis strandafvalzakjes. In samenwerking met O.666 wordt er ook gewerkt aan een nieuw traject voor volgend jaar, waarbij het afval via upcycling een nieuw leven zal krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in