Het stadsbestuur wil het reservatiesysteem dat vorige zomer werd gebruikt ook deze zomer opnieuw gaan gebruiken. Vorige zomer werd dat systeem gebruikt voor het drukste stuk strand maar dat zal nu nog verder uitgebreid worden. De maatregel kwam er om te voorkomen dat te veel mensen dicht bij elkaar zouden zitten.

Deze zomer zal het reservatiesysteem dus opnieuw gebruikt worden. Dat is op zich bizar omdat iedereen hoopt dat we tegen de zomer toch al voor een stuk verlost zullen zijn van alle coronamaatregelen. Bovendien wordt het stuk strand waarvoor je nu moet reserveren nog verder uitgebreid.

Vorige zomer liep het stuk strand waarvoor je moest reserveren van aan de Strekdam tot aan de 3 Gapers, dit jaar wordt dat stuk uitgebreid tot aan de Wellingtonrenbaan. Tommelein laat aan VRT-nieuws weten dat hij veel positieve reacties heeft ontvangen op het systeem van vorig jaar en dat ze het daarom nu opnieuw willen gebruiken.

Hij laat weten dat er daardoor voldoende ruimte zal zijn voor iedereen die naar Zee wil komen. Welke regels er zullen gelden zijn nog niet helemaal duidelijk, zo kregen Oostendenaars en tweedeverblijvers vorig jaar voorrang op een reservatie. Afwachten hoe het dit jaar zal georganiseerd zal worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in