Heel wat mensen zitten met vragen over hun strandcabine. We verzamelden alle informatie op een handige overzichtspagina.

Wie mag gebruik maken van een strandcabine?

De toelating geldt op dit moment enkel voor strandcabines die verhuurd zijn voor het hele seizoen. Wie een cabine voor een kortere periode huurt, mag er voorlopig nog geen gebruik van maken.

Ik heb een strandcabine in een zone waar met het aanmeldingssysteem gewerkt wordt. Heb ik nu wel nog toegang tot het strand?

Eigenaars en huurders van een strandcabine zullen altijd gegarandeerd toegang krijgen tot hun strandcabine. Er hoeft niet op voorhand aangemeld te worden.

Lees hier alle veelgestelde vragen en antwoorden over het aanmeldingssysteem op het strand.

Hoe kan ik bewijzen dat ik eigenaar/huurder ben van een strandcabine?

Je kan eenvoudig aantonen dat je eigenaar of (mede)huurder bent door te tonen dat je de cabine kan openen en sluiten. Je hoeft dus geen papieren bij te hebben om dit te bewijzen.

Mag ik vrienden en familie ontvangen aan mijn strandcabine?

Je mag aan de strandcabine zitten, maar enkel samen met mensen die onder één dak wonen of samen een ‘bubbel’ vormen. Verschillende bubbels mogen niet vermengd worden. Er moet in het bijzonder op gelet worden dat kinderen niet samen tussen de cabines spelen.

Hoe kunnen mijn familie en mensen uit mijn bubbel aantonen dat ze naar de strandcabine komen in de zones met een aanmeldingssysteem?

Mensen die naar een cabine gaan moeten zich niet aanmelden.

Hoe kan ik vanaf mijn strandcabine de zones binnengaan waar het aanmeldingssysteem geldt, om bijvoorbeeld te gaan zwemmen of een zandkasteel te bouwen?

Het ‘harde zand’ zal altijd vrij te betreden zijn.

Ik deel mijn strandcabine met een ander gezin, mag dat?

Je mag aan de strandcabine zitten, maar enkel samen met mensen die onder één dak wonen of samen een ‘bubbel’ vormen. Verschillende bubbels mogen niet vermengd worden. Als jullie samen geen bubbel vormen, dan spreken jullie dus best af om afwisselend gebruik te maken van de cabine.

De strandcabines staan vaak dicht bij elkaar. Hoe kunnen we besmetting tegengaan?

Iedereen moet zich uiteraard steeds aan de coronamaatregelen houden. Hou je aan de afstand van 1,5 meter. Het gebruik van een strandzeil wordt sterk aanbevolen. Het maakt het makkelijker om de nodige afstand te houden en verhoogt de veiligheid.

Het is ook belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënische maatregelen houdt. Zo neem je best een handgel mee. Op vandaag zijn er niet voldoende sanitaire installaties aan het strand, de horeca is immers nog niet open en het badseizoen is nog niet gestart. Je moet er dus voor zorgen dat je thuis naar het toilet kan of een mobiel toilet gebruikt in de cabine. Wildplassen wordt streng bestraft.

Is een strandzeil verplicht?

Een strandzeil is niet verplicht, maar we raden het wel sterk aan. Het is de ideale manier om een eigen zone af te bakenen op het strand en afstand te bewaren van andere strandgasten. Dus als je dit hebt, neem het zeker mee naar het strand. Zo’n strandzeil zal je ook kunnen huren of kopen bij private partners in de omgeving van het strand.

Wat met kinderen? Moeten die dan de hele tijd strikt achter zo’n strandzeil blijven?

De strandzeilen helpen iedereen om makkelijk de nodige afstand te bewaren. Maar uiteraard zijn bezoekers van het strand niet verplicht om daar de hele dag te blijven zitten. Pootje baden, zandkastelen bouwen, met een opblaasbootje de zee in… zolang de afstand met andere strandgangers bewaard blijft, is er uiteraard geen probleem.

Mogen we picknicken aan onze strandcabine?

Picknicken aan de cabine is voorlopig nog niet toegelaten.

Wanneer worden de strandcabines in Raversijde gezet?

Het Vlaams Gewest is momenteel bezig met het nivelleren van het strand in Raversijde. Zodra deze werken achter de rug zijn, kunnen de strandcabines geplaatst worden.

Kan ik nog een standplaats voor een cabine aanvragen voor deze zomer?

Nieuwe aanvragen zijn dit jaar niet meer mogelijk, alle plaatsen werden toegewezen.

Ik woon niet in Oostende, maar ik wil mijn strandcabine opzetten. Is dat een toegelaten verplaatsing?

Het is toegelaten om de verplaatsing te (laten) maken om de cabine op te zetten op het strand.

Ik woon niet in Oostende, mag ik naar het strand komen om aan mijn strandcabine te zitten?

De toelating geldt enkel voor strandcabines die verhuurd zijn voor het hele seizoen. Wie een cabine voor een kortere periode huurt, mag er voorlopig nog geen gebruik van maken. Woon je in het binnenland, maar heb je een strandcabine in Oostende? Dan mag je naar het strand komen om er gebruik van te maken.

We wonen in Oostende, maar onze cabine staat gestockeerd in het binnenland. Mogen we deze gaan halen / laten brengen?

Het is toegelaten om de verplaatsing te (laten) maken om de cabine te komen opzetten.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in