Befaamde lachend kakje krijgt gezelschap van 2 nieuwe zeemoji’s. Gisteren werden op het strand van Oostende 2 nieuwe zeemoji’s geplaatst. Dit zijn hedendaagse oriëntatiepalen in de vorm van emoji’s. Naast de 3 reeds bestaande zeemoji’s werden vandaag een spookje en een zorgverlener met mondmasker toegevoegd aan de collectie. Vorig jaar namen het hartje, lachend gezichtje en het befaamde lachend kakje reeds hun plek in op het Oostendse strand.

Story image

“De zeemoji’s waren vorig jaar een groot succes.”, aldus Burgemeester Bart Tommelein. “We willen met dit initiatief het bestaande concept van de oriëntatiepalen weer actueel en aantrekkelijk maken voor kinderen. De zorgsector-zeemoji met mondmasker is een speelse manier om de helden van de zorg te bedanken voor hun werk, maar moet ook zorgen voor een sensibilisering van de vele bezoekers van onze stad om zich aan de richtlijnen te houden.”

De zeemoji’s werden bedacht door creatief bureau Hurae.

“Na het succes van de zeemoji’s vorig jaar was het evident om de collectie uit te breiden met een aantal nieuwe symbolen. Het spookje is heel herkenbaar en populair bij kinderen. De zeemoji voor de zorgsector ontwikkelden we zelf: zo voorzagen we een bestaande emoji, nl. het mannetje met mondmasker van een kapje dat verwijst naar het verplegend personeel. Op die manier wijzen de nieuwe zeemoji’s niet alleen de weg aan verdwaalde kinderen, maar zetten we meteen ook de zorgsector in de bloemetjes voor hun extra inspanningen van de voorbije maanden.”
Cleo Vandenbosch, business manager Hurae

Story image

De 5 zeemoji’s kan je bewonderen op het strand van Oostende tussen het Zeeheldenplein en Kursaal Oostende.Zeemoji Hartje – OostendeZeemoji Smiley – OostendeZeemoji Lachend kakje – Oostende


1 REACTIE

  1. zijn ze nu helemaal van de pot gerukt! In plaats om een kind eens wat mentale ruimte te geven (lees: vrijheid) gaan ze het kind nog eens herinneren aan het Corona virus en dat nota bene op het strand, een plaats bij uitstek om je eens zorgeloos te voelen. En kom nu niet af met het verhaaltje dat een 7 jarige dat wel allemaal begrijpt omdat ma of pa dat goed uitgelegd heeft! Waanzin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in