Op maandag 25 januari 2021 start fase twee van de werken om de omgeving van het Zeeheldenplein verder te beschermen tegen mogelijke overstromingen bij een duizendjarige storm. Tussen de Hofstraat en de Boekareststraat vernieuwen we vanaf dan de rioleringen en de huisaansluitingen.

Daarna leggen we de verharding aan. Tegen eind juni zullen de werken klaar zijn. Fase 1 van de werken, tussen het Westerstaketsel en de Hofstraat, is nog volop bezig. Fietsers en voertuigen moeten een omleiding volgen.

Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) en stad Oostende slaan de handen in elkaar om jouw omgeving verder te beschermen tegen overstromingen vanuit zee. Tussen de bestaande stormmuren op het Zeeheldenplein en de Visserskaai komt een mobiele kering. Deze kan in geval van storm dicht gezet worden. Deze werken kaderen in het Masterplan Kustveiligheid van de Vlaamse overheid. De maatregelen uit dat plan beschermen de volledige kust tegen een 1000-jarige stormvloed.

Stad Oostende maakt van de gelegenheid gebruik om de Albert I-Promenade tussen de Van Iseghemlaan, de Cirkelstraat en de Montgomerykaai opnieuw aan te leggen en zo de omgeving te verfraaien.

Meer nieuws uit Oostende:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in