De strandcabines werden in de afgelopen weken geplaatst maar tot op heden mag je deze nog niet vullen of bezoeken. In Oostende staan er ongeveer een duizendtal strandcabines en daarom werd beslist om deze toch al te plaatsen. Het duurt een tijdje vooraleer alle die cabines gezet kunnen worden.

Tommelein kreeg vanavond de vraag op de gemeenteraad wanneer de mensen naar hun cabine op het strand zullen mogen. Het was John Crombez die de vraag stelde, op een duidelijk antwoord is het nog even wachten. In principe mag je vanaf 18 mei naar een park of recreatiegebied, tenminste als de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad heeft afgekondigd gevolgd zullen worden. Het strand van Oostende valt daar ook onder.

Voor het strand is dat echter niet zo éénvoudig omdat strandcabines vaak gedeeld worden met verschillende familieleden of gezinnen. In principe mogen die mensen na 18 mei elkaar nog niet zien. Het wordt dus niet éénvoudig om al concrete richtlijnen mee te geven liet Tommelein weten.

Ook wil het stadsbestuur vermijden dat het strand van Oostende heel veel volk trekt want dan wordt het onmogelijk om de social-distancing te respecteren. Wie dus wel en niet naar het strand zal kunnen dat is vandaag nog koffiedik kijken.

We zullen dus de verdere maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad afkondigt moeten afwachten om te weten hoe en wanneer we naar het strand zullen kunnen gaan. Nog even afwachten dus.

Op het strand zitten blijft tot die tijd verboden.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in