De politie van Oostende is behoorlijk woest voor feiten die zich woensdag afspeelden op het strand van Oostende. Een grote groep, afkomstig uit het Brusselse, deed alsof er iemand van de groep was verdronken. De hulpdiensten rukten daarop massaal uit, al snel bleek het om een grap te gaan. Hierop begon de groep de hulpdiensten en politie uit te lachen. De groep werd gevraagd opnieuw naar Brussel te vertrekken.

De groep uit het Brusselse, die ongeveer 50 man groot was, had het al bont gemaakt en ook na de zogezegde verdrinking bleven ze dat doen. De politie begeleidde de groep daarop naar het station van Oostende. Het begon woensdag toen een minderjarig meisje geveinsd had dat ze verdronken was. Daarop werd de procedure drenkeling opgestart. Twee ziekenwagens, tal van patrouilles van de politie en heel wat strandredders kwamen direct ter plaatse.

In twee zones werden alle zwemmers uit het water gehaald om de zoektocht naar het meisje te vergemakkelijken. Uiteindelijk werd duidelijk dat het om een grap ging. De politie is razend en zou graag een factuur sturen maar dat kan niet omdat de politie hiervoor geen factuur mag sturen.

De groep begon daarop ook nog eens te lachen met de politie en hulpdiensten. Ze omsingelden de redders en de politie op een bepaald ogenblik. Daarop werd wel een PV opgesteld voor het nodeloos oproepen van de hulpdiensten maar het is het parket die beslist als er wordt overgegaan tot een boete of vervolging.

De groep had ook geen respect voor de coronaregels en respecteert de bubbel van vijf niet. Niet iedereen in de groep droeg bovendien een mondmasker. De mensen die in de buurt van de groep op het strand zaten hadden zelf ook al de politie verwittigd door het gedrag van de groep. Uiteindelijk moest de groep Oostende verlaten.

14 REACTIES

 1. Waren deze jongeren misschien anders gepigmenteerd? Maw bruine makaken? Kotsbeu dit volk. Trekt zich van niets iets aan. Zelfs ratten en meeuwen zijn minder irritant.

 2. Wie het ook was.Ze kregen zelfs geen GAS-boete voor het mondmasker.Maar een Oostendenaar die in zijn wijk ,waar hij geen mens tegenkomt betrapt wordt zonder, krijgt wel een boete.De burgemeester heeft met veel tamtam gezegd dat het gedaan is met waarschuwingen.Blijkbaar is dat enkel voor zijn eigen inwoners !

 3. Oostende verlaten…. Geen boete voor smaad aan de politie?? Geen boete voor overtreding Corona-maatregelen?? Geen boete/faktuur voor nodeloze interventies hulpdiensten?? Morgen terug welkom in Oostende??
  Zou het ook hier weer om gemanipuleerde berichtgeving gaan, met bewust verzwijgen van afkomst/kleur??
  Wanneer gaat tolerantie over in schuldige nalatigheid?? Wanneer wordt politie gesteund i.p.v. overtreders??
  Walter

 4. dan moet je maar eens op de strekdam staan om de zeehonden te bewaken als vrijwilliger en om gratis en voor niets uitgescholden te worden door velen …. mondmaskers voor sommigen onbekend .
  En zeker geen Oostendenaars die dit doen , we zien wel wanneer een toeristentrein Oostende is binnen gereden….afschaffen die toeloop per trein…???
  Bravo voor al die vrijwilligers

 5. Zijn we zeker dat ze uit Brussel kwamen? Was gisteren in Oostende en ondertussen is de helft van de bewoners daar van vreemde origine. Waar is de tijd dat in Oostende vooral oudere mensen woonden? Nu lijkt Oostende wel een asielcentrum op zich.

 6. Hun gevoel van humor is toch totaal anders . Maken wij een grapje over hun levenswijze , dan dienen ze een klacht in bij Unia en eisen ze een morele en financiële schadevergoeding . Stad Oostende kan nu een klacht met schadeloos stelling indienen wegens rascistische grap .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in