Met de uitrol van een derde verhard pad langs de Westelijke Strekdam maakt stad Oostende haar ambities op vlak van een toegankelijk strand waar. Ondertussen telt het Oostendse strand in totaal drie verharde wandelpaden zodat minder mobiele mensen vlot tot aan de vloedlijn van de zee kunnen gaan.

Elk jaar maakt Stad Oostende het strand op een extra locatie toegankelijk. Het is steeds wikken en wegen om de meest geschikte plaats te kiezen. Niet alleen ligt er aan de Westelijke Strekdam een nieuw pad, maar bovendien komt er ter hoogte van de vloedlijn een plateau met 4 betonplaten. Op deze plaatsen kunnen mensen de buggy, rolstoel of rollator achterlaten om in het water te gaan.

Extra pad ter hoogte van de Westelijke Strekdam

In 2019 startte de Stad met de aanleg van betonpaden op het strand. Ter hoogte van de Diksmuidestraat kwam er eentje nabij Zon, Zee, Zorgeloos. Ook het strand aan de Parijsstraat heeft ondertussen een verhard pad. Dit jaar komt er een voetpad aan de Westelijke Strekdam op het Groeistrand bij. Het is een centraal gelegen locatie, dicht bij het station en het stadscentrum, waardoor veel minder mobiele mensen er gebruik van kunnen maken. Je hoeft nu geen grote afstanden meer af te leggen om te genieten van het Oostendse strand en de zee.

De betonnen platen blijven een hele zomer lang liggen. De constructies zijn echter gevoelig aan heel hevige wind en aan de deining van het water. Eind september, wanneer de herfst de kop opsteekt en de wind heviger wordt, nemen stedelijke medewerkers de platen weer weg. Haven Oostende bood de Stad een mooie opslagplaats aan om ze tijdens de winter veilig te bewaren.

Een waaier aan mogelijkheden

Toegankelijk Oostende biedt heel wat mogelijkheden kosteloos aan. We zetten ze hieronder nog even op een rij:

Aan de Diksmuidestraat ligt een verhard pad tot aan de vloedlijn, nabij Zon, Zee, Zorgeloos. Twee jobstudenten staan er klaar om mensen te helpen. Mensen kunnen er gratis een elektrische strandrolstoel, gewone strandrolstoelen of een tiralo lenen. In de container is er een toegankelijk toilet, een toegankelijke douche en een verzorgingsruimte waar mensen met een beperking gebruik van kunnen maken. Er zijn eveneens aangepaste parkeerplaatsen in de nabijheid.

Ter hoogte van de Parijsstraat ligt er eveneens een verhard wandelpad tot aan de vloedlijn. Je vindt er ook een toegankelijk toilet onder de dijk. Ook hier is er een een platform aanwezig waar je een rollator of buggy kan achterlaten als je even in het water wil.

Verder plaatste de Stad betonplaten tussen de helling en de houten vloer van de surfclub Inside-Outside. Op die manier raakt iedereen vlot tot de surfclub.

Langs de Westelijke Strekdam raak je via de verharde weg probleemloos tot aan de vloedlijn. Er is eveneens een toegankelijk toilet en een toegankelijke EHBO-post.

Een fietstaxi brengt je zonder kosten vanaf het stationsplein naar het strand tot in Mariakerke of terug naar het station. Reserveren kan op het nummer 0479 31 03 10 of via het e-mailadres toegankelijkheid@oostende.be

Tot slot bevindt het Fietspunt zich aan het Stationsplein. Minder mobiele mensen kunnen er gratis aangepaste fietsen ontlenen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in