Gisteren werd er door het overlegcomité beslist dat als je in het weekend of tijdens de Paasvakantie de trein neemt dat er minder volk op de trein mag. Alleen de zitplaatsen aan het raam mogen ingenomen worden, die maatregel zal gelden voor alle treinen met bestemming Oostende.

Hoe deze maatregel er in de realiteit zal uitzien dat is nog niet duidelijk. De NMBS heeft laten weten dat ze deze maatregel nog concreet moeten uitwerken. Enkel de zitplaatsen aan het raam mogen gebruikt worden tijdens het weekend en de aankomende Paasvakantie.

Burgemeester Tommelein is in elk geval enthousiast over deze maatregel

Dat deze maatregel moeilijk te controleren wordt dat lijkt duidelijk want wat doe je als met een gezin met twee kinderen en twee volwassenen de trein neemt? Moeten die dan twee vierzitten bezetten?

Geen reservatiesysteem

De NMBS liet weten dat het niet haalbaar is om een reservatiesysteem in gebruik te nemen en dat die er ook niet zal komen. Wel zal er een systeem zijn waarmee je kan nagaan hoe druk het zal zijn op de trein. Die app gaat nagaan hoeveel mensen opzoekingen doen omtrent een bepaalde trein op een bepaald uur. Op 1 april, de datum lijkt ons al een indicatie van wat we mogen verwachten, wordt het systeem getest met de treinen die in de richting van Oostende rijden.

Hoe weet je dan als er nog plaats is?

Je kan dus niet reserveren en via de apps heb je ook niet genoeg specifieke informatie om te weten als er al dan niet plaats is op de trein die je wil nemen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat het erg druk wordt op de perrons, want hoe ga je al die mensen ’s avonds weer naar huis vervoeren? Het zou kunnen zorgen voor een lange file of wachtrij aan het station van Oostende.

Het is duidelijk dat er nog veel denkwerk verricht moet worden om deze maatregel ook effectief in voege te brengen.

4 REACTIES

  1. Dat men dan ook stopt met reclame te maken voor de kust en de ardennen.men werkt dit gewoon in de hand. Bijna alle uren hoort men op radio reclame voor deze plaatsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in