Vrijdag liep het volledig fout in het station van Oostende, door een defect was er maar één van de twee sporen beschikbaar. Hierdoor konden treinen niet tijdig vertrekken en stapelde het volk zich op in de vertrekhal van het station van Oostende. De politie had alle moeite om alles onder controle te krijgen en van voorzorgsmaatregelen en sociale afstand was er even geen sprake.

Oostende werd hiermee nationaal nieuws over hoe het niet moest. In principe kan de stad hier weinig tot niets aandoen het was een defect bij Infrabel aan het seinhuis en die zaken gebeuren nu eenmaal. De dag waarop het was gebeurd had de NMBS extra treinen aangelegd naar Oostende en was het mooi weer er kwamen dus veel mensen naar de stad.

In dat kader had Tommelein een overleg met de top van de NMBS en hij verliet die kwaad. Tommelein vindt dat de NMBS geen plan heeft en zo actief helpt om corona te verspreiden. Tommelein had tijdens het overleg erop gehamerd dat er voorlopig geen extra treinen meer naar de kust zouden komen zolang de NMBS geen aanmeldingssysteem heeft. Dat systeem kan er op korte termijn niet komen volgens de NMBS…

Tommelein gaat daar niet mee akkoord en wijst erop dat er genoeg voorbeelden bestaan van bedrijven die dergelijk systeem op korte termijn hebben geïmplementeerd. Denk maar aan pretparken en evenementen, er moet dus een mogelijkheid bestaan om zoiets op korte termijn in te voeren.

Vanaf morgen worden er opnieuw extra treinen ingezet naar de kust en dit tot en met zondag. De NMBS belooft beterschap en zal de situatie beter aannemen. Tommelein is ontgoocheld en vreest voor meer besmettingen door het lakse gedrag van de NMBS en Infrabel.

3 REACTIES

  1. even een rechtzetting. het defect was aan de seininrichting en die behoort toe aan infrabel. vroeger was het idd zo dat alles van de nmbs was maar nu zijn dat 2 verschillende bedrijven. de nmbs doet alles wat persoonsvervoer is en infrabel doet alles wat betreft seininrichting en sporen en infrastructuur behalve de stations.

  2. De burgemeester van Mechelen mag Antwerpenaren weigeren in de fitnesscentra voor de bescherming van eigen inwoners.Waarom kan onze burgemeester zijn inwoners dan niet beschermen ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in