In september start de heraanleg van het Stationsplein. De werken zijn de laatste fase van de renovatie van de volledige stationsomgeving. De werkzaamheden zullen een drietal maanden duren. Bij die heraanleg wordt extra aandacht gegeven aan comfort én groen.

De heraanleg van de stationsomgeving is al een tijdje aan de gang. Na de renovatie van het Stationsgebouw en de vernieuwing van de perrons, de parking en de busstelplaatsen, staat met de heraanleg van het Stationsplein de laatste fase op het programma.

“Bij de heraanleg van het Stationsplein staat het comfort van de gebruikers centraal. Zo willen we van dit plein een groene ontmoetingsplaats maken. Er komt aangepaste verlichting en mensen zullen er rustig kunnen zitten op banken in het groen. De aanleg van het plein gebeurt in grote betontegels, uniform aan de aanpalende zones. En belangrijk: het kunstwerk de Vissersvrouwen van August Michiels krijgt zijn oorspronkelijke plaats terug centraal op het plein,” aldus eerste schepen Björn Anseeuw.

De werken starten ten laatste half september van dit jaar, als het kan zelfs nog iets eerder. Tijdens de werken blijft het station steeds bereikbaar.

De heraanleg kost 570.000 euro.

2 REACTIES

 1. Idd , voor de zoveelste keer. AUB een KISS & Ride , want helemaal omrijden naar de fantastische parking via het Kennedyrondpunt is voor Mariakerkenaars ”a bridge too far ” !!!

  En kijk ook eens om het WEGGAAN van fietsers NORMAAL te laten verlopen ?!

  Je moet nu officieel :
  een BORDUUR op
  dan tussen de wandelears
  een draai vinden schuin links omhoog (1 fiets tegelijk !!!)
  meteen onder de tram liggen (of liever niet)
  om dan weer 90° rechts te moeten

  kortom het is ZEKER niet NORMAAL doenbaar voor fietsers.
  Pendelaars die in Oostende wonen …. Sjonge wat een achterlijke planning is me dat

  B E LA C H E L I J K gedaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in