De politie van Oostende is samen met de federale politie en de NMBS aan tafel gaan zitten om de situatie van het station van Oostende bij drukte beter te bekijken. De diensten zullen samenwerken aan een plan om situaties zoals die zich vrijdag hebben voorgedaan voortaan te vermijden. Tommelein blijft erbij dat hij geen extra treinen naar Oostende wil zolang er geen plan is.

Gisteren was er al een overleg tussen Tommelein, Infrabel en de NMBS over de situatie van vrijdag. Nu er opnieuw een warme periode aankomt wordt er veel volk verwacht in Oostende. Nu werd er gewerkt aan een plan die de verschillende stromen reizigers beter uit elkaar moet houden. Er zal gewerkt worden met gescheiden wandelrichtingen al naargelang de bestemming waar je naartoe wil vertrekken. Vandaag werden daarvoor al hekkens aangebracht.

Mochten er nog gelijkaardige problemen gebeuren zoals vorige vrijdag dan zal er gewerkt worden met het afsluiten van het station en zullen buiten op het stationsplein moeten wachten. Ze zullen daar ingedeeld worden en op die plaatsen zal de nodige sociale afstand wel bewaard kunnen worden. Het aantal aanwezigen zal voortaan geteld worden en bij overschrijding van het aantal zal de poort naar het station worden afgesloten.

Er wordt nog verder gewerkt aan andere maatregelen maar die zijn momenteel nog niet duidelijk. Een reservatiesysteem zal er dit weekend nog niet zijn en dat is niet naar de zin van Tommelein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in