Vanavond ging er opnieuw een overleg door tussen de NMBS en de burgemeesters van Oostende en Blankenberge. Eerder deze week had gouverneur Decaluwé er al mee gedreigd om de stations te sluiten als de NMBS geen maatregelen zou treffen om overvolle treinen naar de kust te beperken.

Er werd vanavond overeengekomen dat er een halvering van het aantal reizigers naar Oostende zal worden ingevoerd. Dat werd vorige week ook zo in een ministriëel besluit gegoten maar toen was het nog onduidelijk hoe de NMBS dat in de praktijk zou omzetten.

Het probleem van te veel volk die met de trein naar Oostende komt zou vooral bij mooi weer voorkomen. Door de capaciteit te halveren (enkel zitten aan het raam is toegelaten) en geen extra treinen in te leggen is de capaciteit van mensen die naar Oostende komen voor de stad aanvaardbaar en beheersbaar.

Er zullen dashboard geïnstalleerd worden in het station en dat moet helpen om de reizigersstromen beter te beheersen en te sturen. Daarnaast zal er ook extra politie worden voorzien in de stations en zal er ingezet worden op duidelijke communicatie. Burgemeester Tommelein is optimistisch over het overleg en hoopt dat de afspraken die nu met de NMBS werden gemaakt nageleefd zullen worden.

Hierdoor wordt een sluiting van het station in Oostende vermeden. The proof of the pudding is in the eating, natuurlijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in