Gisteren kwam het nieuws dat het niet meer zeker was dat het WK Veldrijden in Oostende nog zou kunnen doorgaan. Dat nieuws kwam er nadat bekend was geraakt dat er in Oostende een uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus werd vastgesteld. Burgemeester Tommelein liet gisteren op TV weten dat het WK ter discussie stond.

Een dag later lijkt het er nu op dat het WK toch georganiseerd zal worden. Sinds gisteren is er uitgebreid overleg aan de gang tussen de organisatoren en de stad Oostende en de overheid. Vanmorgen liet Bart Tommelein dan weten dat het WK toch zou kunnen doorgaan.

Gisteren werd in Oostende een groot testcentrum opgezet om de bewoners van twee gebouwen te controleren, daaruit bleek dat het aantal besmettingen goed meeviel. Er is dus geen sprake van een massale uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant in Oostende.

Het WK zou door kunnen gaan onder zeer strikte voorwaarden, burgemeester Tommelein heeft laten weten dat hij en schepen van Sport niet aanwezig zullen zijn op het WK. ER is nu nog overleg met het kabinet van de minister over de laatste details.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in