Op zaterdag hebben de heren van Waterpolo Oostende de heenronde in stijl afgesloten met een puike overwinning tegen een stug Mons. Ze behouden zo een sterke thuisreputatie maar blijven ook bovenaan het klassement staan samen met Antwerpen en Leuven. 

Van Mons weten we dat ze een ervaren ploeg hebben met sterke midvoors. De doelstelling deze match was voornamelijk een gedisciplineerde verdediging behouden en zo weinig mogelijk tegendoelpunten slikken.

De match start goed met een snel doelpunt van Siebe Herregodts na goed samenspel met Stijn Beirens. Verdedigend loopt het goed en de midvoor van Mons is moeilijk bereikbaar. De wedstrijd gaat in het beging gelijk op de eerste periode eindigt op 3-3.

In time 2 scoort Waterpolo Oostende maar liefst 7 doelpunten. Siebe met een mooi afstandshot, Stijn op midvoor , Luka Pannecoucke in een stelle tegenaanval op prima verre pas van Wouter Michiels en ook Tom Callebaut pikt zijn doelpunt mee.

Er wordt gerust met een 10-5 tussenstand

Met 4 doelpunten in nauwelijks vier minuten tijd loopt Waterpolo Oostende vlot uit naar een 14-6 voorsprong. Hier en daar laten ze een kleine steek vallen in de verdediging maar ze sluiten de periode af met een comfortabele 15-8.

In de laatste time krijgt iedereen wat speelminuten en dit gaat niet te koste aan kwaliteit en drive. Mons slaagt er zelf niet meer in om nog een doelpunt te scoren en het zijn Tom , Jeroen en Stijn met een lekkere omhaal die de eindscore vastleggen op 18-8. 

De heenronde zit er op maar volgende week start Waterpolo Oostende onmiddellijk de terugronde tegen Brugge die aan een sterke reeks bezig is.

Al meer dan 2.700 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in