Zaterdag zakte de eerste ploeg van Waterpolo Oostende af naar Sint-Niklaas voor de eerste match van het seizoen. De jonge ploeg uit kwam met drie debutanten aan de start: Wallijn Pepijn, Goormachtig Lars en Breyne Henri. Na een verloren seizoen startte de ploeg van coach Weise Damien met veel honger aan de match.

Oostende begon goed aan de match met 2 goals van Michiels Jeroen en Verschelde Bram. Wase kwam door  slordigheden en pech in de afwerking terug tot 2-2. Weer is daar Jeroen om met een goed gevoel het eerste kwart af te sluiten door de 2-3 te scoren.

In het tweede kwart weerspiegelde het overwicht van Oostende ook op het scorebord. Op een man meer scoorde Pepijn zijn eerste goal voor Heren 1 van Oostende: 2-4. Later in de wedstrijd gooide ook Lars zijn eerste bal binnen. Aanvoerder Tom Callebaut nam het team verder op sleeptouw met 2 snelle doelpunten. Na een eerdere gemiste penalty van Bram zette Alec Van Sundert zijn strafworp wel om. Tim Devlies sluit time 2 af met de 3-8. Deze periode prikte Wase maar 1 keer tegen omwille van de sterke prestatie van doelman Wouter Michiels.

Na een tegendoelpunt van Wase houdt Pieter-Jan Wellecan, met zijn eerste doelpunt van de avond, de kloof op 5 punten. Matisse Vandermeulen en Lars diepten de kloof uit tot 5-11.

Oostende zet de positieve lijn van kwart 2 en 3 duidelijk voort en scoorde tot 2 maal toe in het begin van het vierde kwart. Hierna wou Damien Bram weer wat vertrouwen geven bij het nemen van een penalty … Bram besloot om ook deze keer op het doelkader te schieten.

De coach en assistent coach zagen dat het goed was. De eerste overwinning in Superliga is binnen. Het team is niet blind voor de werkpunten die er nog zijn. Echter reden ze terecht met veel fierheid terug naar Oostende. Even vermelden dat het wel knap is om met hun jonge team in Superliga aan te treden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in