Na een vrij weekend speelden de seniors van Waterpolo Oostende thuis tegen Waregem. Voor Oostende was het belangrijk om punten te pakken om zo dicht mogelijk bij concurrent Leuven te blijven in de strijd voor het kampioenschap.

De match begint goed voor Oostende, in de eerste periodes kozen ze voor een beweegbare zoneverdediging. In de omschakeling merken we onmiddellijk op dat het zwemmend vermogen van Oostende veel hoger ligt dan dat van Waregem. In de eerste man meer kan Matisse Vandermeulen de bal in rebound binnenduwen. Waregem komt langszij door een fout in de verdediging.

Stijn Beirens lukt dan een nieuw doelpunt op midvoor maar na uitsluiting van Matisse kan Waregem terug op gelijke hoogte komen wederom door een dekkingsfout in de verdediging. In de volgende aanvallen zwemt Oostende iets harder dan Waregem waardoor Oostende snel uitloopt tot 6-3 met doelpunten van Siebe Herregodts, Miel Vandaele en opnieuw Stijn.

In de tweede periode hetzelfde spelbeeld maar de verdediging in het diepe gedeelte loopt vlotter en doelman Wouter Michiels is op geen fouten te betrappen in deze periode. Waregem  zal in de tweede periode niet tot scoren komen. Waterpolo Oostende wint periode 2 met 6-0, halfweg de match is de tussenstand 12-3. Match gespeeld dus.

Oostende maakt er na de rust een show van en loopt verder uit, enkel in de derde periode is er nog een beetje weerwerk van Waregem. In de vierde periode scoort Waterpolo Oostende maar liefst 11 keer. Mooie overwinning dus en op naar de volgende wedstrijd.

EINDSTAND 28-6

Dit artikel wordt jou aangeboden door:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in