Op zaterdagavond speelden de heren van Waterpolo Oostende, tegen de revelatie van het seizoen Hasselt, die na promotie zich vlot in de middenmoot wist te handhaven. Het werd een spannende wedstrijd met opnieuw een mooie overwinning voor Oostende.

De match begon goed voor Oostende met een snel doelpunt van Stijn Beirens. Het tempo lag mooi hoog. Alec Van Sundert en Jeroen Michiels brengen de score naar 3-1. Ondertussen werden er een paar mooie tegenaanvallen volledig de nek omgewrongen door verkeerde keuzes te maken bij de laatste pas.

In time 2 hetzelfde beeld, Hasselt die hun nummer 7 zoekt die meestal zeer snel kan uithalen en Oostende die goed kan omschakelen maar de kansen niet afwerkt tot het belachelijke toe zelfs. Dit zorgt ervoor dat Oostende maar 2 doelpunten kan scoren via Tim Devlies en Jeroen.

In de break voorspelde de coach al de gevaren voor het nonchalant aanvallend spel en zo gezegd zo gedaan. Als ook de verdediging een slappe prestatie neerzet komt Hasselt zowaar terug op gelijke stand. Het gaat van 6-1 naar 6-6! Kort daarna een goede aanval waarbij Tom Callebaut een penalty kan versieren en Jeroen brengt de score op 8-6.

Black FridayBlack Friday

Voor de laatste time zijn de opdrachten duidelijk , terug als blok verdedigen. De verdediging gaat nu terug beter werken en Oostende speelt nu als een machine. Alec scoort op penalty de 10-6 en even later kan Stijn met een retro de 11-6 op het bord zetten. Met een 5-0 te plaatsen wordt Hasselt de doodsteek toegediend. Eindstand 12-8. Volgende week staat er terug een topper op het programma dan komt Mons, de nummer 4 in de stand, naar Oostende.

Al meer dan 2.300 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in