Op zaterdagavond mochten de heren van Waterpolo Oostende de terugronde op gang spelen in een traditionele derby tegen de buren uit Brugge. Twee ploegen die van jeugdwerking een prioriteit maken. 

In de eerste helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd en ligt het tempo van beide teams heel erg hoog. Het is Brugge die op voorsprong kan komen na een out van kapitein Tom Callebaut. Luka Pannecoucke kan gelijk maken. Er komen nog 2 goede kansen bij een-man-meer-situatie maar de afwerking laat te wensen over.

In de tweede periode hebben beide ploegen moeite om tot scoren te komen omdat beide ploegen stevig aan het verdedigen zijn. Het is Stijn Beirens die 2x na elkaar kan scoren en Alec Van Sundert kan op penalty de score tot 4-1 brengen. Ook Brugge krijgt op het einde van de tweede periode nog een penalty en kan de score milderen tot 4-2. Halfweg de match valt alles nog te spelen dus. 

Het is Oostende die de touwtjes stevig in handen neemt in deze belangrijke derde periode. Oostende kan snel de omschakeling spelen en verhoogt het tempo van de match. Brugge heeft het hier duidelijk moeilijk mee. Siebe Herregodts kan de 5-2 maken en op man meer is het Luka die de 6-2 op het bord zet.

Via Matisse Vandermeulen, Tom , Stijn en Jeroen Michiels wordt het 11-3 met telkens mooi uitgespeelde doelpunten. Brugge lukt nog 1 doelpunt maar kapitein Tom sluit de periode af door de 12-4 binnen te schieten.

In de laatste periode krijgt iedereen speelgelegenheid en Oostende blijft scoren via Alec en Miel Vandaele. Brugge lukt nog een doelpunt op het einde om de eindscore op 16-8 vast te zetten. 

Oostende start de terugronde zoals ze de heenronde heeft aangevat met winst tegen Brugge met de feestdagen op komst gaat de competitie in winterverlof. Oostende blijft meedraaien aan de kop van het klassement.

Al meer dan 2.800 Ostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in