Vandaag kwam het nieuws langs verschillende kanalen dat een Amerikaans sportconglomeraat KV Oostende graag zou overnemen. De Amerikanen zijn nu al eigenaar van verschillende sportclubs en zouden daar graag KVO aan toevoegen. Voorzitter Dierckens houdt de deal voorlopig nog tegen omdat hij liever zelf mee aan boord zou blijven.

Na een lange zoektocht is er eindelijk goed nieuws voor KVO, een Amerikaanse groep is bereid om KVO over te nemen en te investeren in de ploeg. KVO zit in vieze papieren en als er geen extra investeerder komt dan gaat KVO verdwijnen. Er waren in de voorbije maanden al verschillende gesprekken met mogelijke investeerders maar die draaiden voorlopig op niets uit.

Vandaag blijven er drie mogelijke pistes open zegt de voorzitter van KVO, de Amerikaanse piste is de meest concrete. Ze zouden 5,5 miljoen euro betalen voor de overname van de club. Daarnaast wil de groep ook borg tekenen voor alle openstaande schulden die KVO heeft (vooral tegenover Marc Coucke). Hiervoor heeft de Amerikaanse groep al rond de tafel gezeten met het bedrijf van Coucke en er zou sprake zijn van een mogelijke deal.

Voorzitter wil liefst lokale verankering

De voorzitter blijft voorlopig nog dromen dat hij zelf als voorzitter aan zou kunnen blijven, in het geval van de Amerikanen is dat niet het geval. Wel kan hij op die manier het geld dat hij reeds in KVO investeerde terugverdienen.

De tijd begint stilaan te dringen voor KVO dat binnenkort zijn licentiedossier moet rondkrijgen en daarvoor is extra geld nodig. Dierckens wil zelf 25 % tot 40 % van de aandelen houden en voorzitter blijven maar de kans dat dit lukt is klein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in