Zondag speelt Anderlecht op bezoek bij KVO voor Marc Coucke betekent dat dat hij naar zijn eigen tribune komt. Want ondanks de onderhandelingen is die nog steeds eigendom van Coucke.

KVO betaalt Coucke daar 1,2 miljoen euro huur per jaar voor. Alleen bijkt dat niet de enige schuld van KVO aan Coucke het bedrag zou in totaal oplopen tot meer dan 6 miljoen euro.

Coucke speelt het spelletje keihard als eigenaar van KVO zorgde hij ervoor dat KVO een nieuwe hoofdtribune kreeg. Die werd gebouwd door zijn partner Versluys. In totaal zou de tribune iets meer dan 20 miljoen euro gekost hebben.

In Het Laatste Nieuws zegt Tommelein daarover: “Coucke deed die investeringen met het idee dat hij voor langere tijd eigenaar zou blijven van KVO maar toen kwam het Anderlecht verhaal.”

Hierdoor blijft KVO achter met een tribune dat het niet kan betalen en met veel te dure spelerscontracten. Lombaerts is de laatste speler die nog zo een duur contract heeft.

Black FridayBlack Friday

Coucke is keihard en toen hij KVO verliet deed hij de huurprijs van de tribune stijgen van 800.000 euro per jaar naar 1,2 miljoen euro per jaar. Voor KVO is huur van de tribune onbetaalbaar geworden en staat ze de toekomst van KVO ook in de weg.

Financieel precaire situatie

Het water staat KVO aan de lippen dat is ondertussen geweten. De schuld aan Coucke zou echter veel hoger zijn dan eerst werd verwacht. KVO zou Coucke nog 6,2 miljoen euro moeten gaan betalen. Hoe men aan dat bedrag komt daarvoor wordt geen uitleg gegeven.

Die schuld zou wel een rechtstreeks gevolg zijn van constructies die Coucke zou opgezet hebben.

Dat Coucke niet zomaar zal toegeven dat is duidelijk, enkele weken geleden klonken er nog positieve signalen. Toen liet huidig voorzitter Dierckens weten dat een deal over het stadion bijna klaar was.

Black FridayBlack Friday

Ondertussen leren we dat er in het dossier nog geen enkele vooruitgang werd geboekt. Coucke was in elk geval niet opgezet met de rol die Tommelein in heel dit stuk heeft gespeeld.

Volgens Tommelein kan KVO niet bestaan in zijn huidige vorm dat laat hij ook weten aan HLN.be. Volgens Tommelein is de enige oplossing dat Coucke zijn tribune verkoopt maar helaas heeft KVO geen geld omdat te kunnen betalen.

De stad Oostende zal niet tussenkomen en ook geen financiële middelen ter beschikking stellen van KVO.

Enige oplossing externe investeerders

Voor KVO is de enige mogelijke piste nog die van extern kapitaal. Alleen blijken ook die gesprekken met externe investeerders helelmaal vast gelopen. Een verklaring voor de vastgelopen gesprekken zou de koppige houding van Coucke zijn. Coucke is een zakenman en wil zijn geld terug hij is dus niet van plan aan liefdadigheid te gaan doen.

De tijd dringt

Coucke hoopt erop dat KVO snel een externe investeerder vindt die bereid is om het volledig verschuldigde bedrag aan Coucke te betalen. Alleen begint de tijd voor KVO te dringen, als de schuld aan Coucke niet is weggewerkt dan dreigt KVO geen licentie te krijgen voor volgend jaar.

Als KVO geen licentie krijgt dan dreigt het faillissement voor KVO, in dat geval wordt stad Oostende gratis eigenaar van de tribune en dat zal Coucke toch ook niet graag zien gebeuren.

Het worden spannende tijden voor de hele KVO-familie.

Al meer dan 2.500 Oostendenaars installeerden onze app, heb jij hem al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in