KV Oostende zit in slechte papieren, als er niet snel een oplossing gevonden wordt dan dreigt het faillissement voor de club. Stad Oostende wil dat proberen te vermijden en start in de daarom in de komende dagen gesprekken op met alle betrokken partijen in het dossier.

Omdat het stadsbestuur van Oostende niet direct betrokken partij is in het dossier, heeft de stad zich voorlopig afzijdig opgesteld. De stad vond dat KVO zelf een oplossing moest vinden voor de financiële problemen van de club. Nu de deal met Pacific Media is afgesprongen en er geen kapitaalsverhoging werd doorgevoerd werd de licentie van KVO geweigerd.

Het faillissement van KVO is nu dichtbij en daarom wil de stad toch nog een inspanning doen om de club te redden. Burgemeester Tommelein laat weten dat ze niet langer willen toekijken vanop een afstand nu de gesprekken tussen de betrokken partijen mislukt zijn.

Daarom gaat de stad gesprekken opstarten met huidig voorzitter Frank Dierckens, met PMG en ook met andere mogelijke investeerders en uiteindelijk ook met nv Alychlo (het bedrijf van Marc Coucke). Het stadsbestuur wil nu een actievere rol in het dossier gaan spelen om zo beter op de hoogte te zijn van de mogelijkheden die er nog resten.

Tommelein zal samen met Anseeuw en de directeur van de juridische dienst gaan praten, het stadsbestuur wil geen financiële injectie doen maar wil zich beperken tot een bemiddelende rol. Het stadsbestuur wil dat KVO blijft overleven zodat ze verder kunnen spelen in het stadion, maar ook dat de jeugd van KVO nog kan voetballen.

Het is vijf voor twaalf voor KVO en ze hopen als bemiddelaar een doorbraak in het dossier te kunnen forceren. Tommelein gelooft dat er in Oostende ruimte is voor een stabiele eersteklasse club. Het stadsbestuur heeft dan ook al contact opgenomen met alle betrokken partijen om hun intenties duidelijk te maken. Wordt vervolgd…

3 REACTIES

  1. Als handelaar vind ik het zeer belangrijk dat kvo blijft bestaan
    De economische inpakt is zeer groot vr de stad
    Denk mr aan supporters vrouwen die meekomen en geld spenderen in de lokale economie

  2. Faillissement is beste route. KVO is in normale omstandigheden een goeie ploeg in 1B. Coucke heeft tijdelijk de illusie hooggehouden dat er meer in zat, maar verwaarloosde de jeugd. Tijd om het bord schoon te vegen, van onder uit te werken en op een natuurlijke manier terug te groeien!
    En geen suikernonkels meer, maar een gezonde financiële basis aub

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in