Op allerlei sociale media worden verschillende voorstellen gedaan om de toekomst van KVO veilig te stellen. Een van die pistes is dat Stad Oostende de tribune van Marc Coucke koopt.

De stad is niet van plan dat te doen laat Björn Anseeuw weten, simpelweg omdat als KVO failliet zou gaan de stad automatisch eigenaar wordt van de tribune.

In het contract dat met Coucke werd gesloten voor de bouw van de nieuwe tribune staat letterlijk, dat als KVO niet meer in het stadion speelt, dat de stad dan eigenaar wordt van het gebouw.

Het bouwen van de tribune heeft Coucke destijds 17 miljoen euro gekost, hij wil voor de tribune nu 30 miljoen euro.

Coucke heeft er dus niet echt belang bij dat KVO failliet gaat. De huurprijs van 1,2 miljoen is zwaar maar Coucke is een zakenman en die zal niet zo snel cadeau’s schenken.

Meer problemen dan tribune

Er zijn bij KVO wel meer problemen dan alleen de hoge huurprijs van het stadion. Er zou nu al een injectie nodig zijn van 2 miljoen euro maar dat bedrag zal waarschijnlijk nog oplopen.

De hoge loonmassa van de spelers weegt zwaar op het budget van KVO, eigenlijk leeft het momenteel boven zijn stand. Zoveel opties blijven er dus niet over, of KVO moet zijn omzet en inkomsten verhogen. Of het moet gaan saneren en ook dat zal niet éénvoudig zijn gezien de plaats in de stand.

Als laatste optie blijft over dat er een buitenlandse investeerder komt. Er zal in de komende dagen wel meer klaarheid geschept worden….

Heb jij onze app al?

Wil jij als eerste, al het nieuws uit Oostende, direct op je smartphone?

Installeer nu onze app!

Afbeeldingsresultaat voor nu ook in de app store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in