In opdracht van Stad Oostende wordt deze week gestart met de werken op en rond de atletiekpiste van het Jozef Verhellestadion. Na 30 jaar intensief gebruik is het stadion aan de Torhoutsesteenweg toe aan een grondige renovatie en modernisering.

Deze week wordt gestart met renovatiewerken van het Jozef Verhellestadion. Op de 400 meter lange atletiekpiste komt een nieuwe toplaag en de site krijgt meteen ook een nieuw overdekt oefencomplex. “Dit project kadert in ons masterplan sportinfrastructuur waarbij wij investeren in goed onderhouden sportinfrastructuur, zowel in buurten als in wijken”, licht eerste schepen Björn Anseeuw toe.

Op deze manier wil Stad Oostende volop de werking van de sportclubs ondersteunen. Moderne en toegankelijke sportaccommodatie werkt stimulerend om aan sport te doen, zowel op competitief niveau, als op recreatief niveau.  Hermes Atletiek, die zijn thuisbasis heeft in het Jozef Verhellestadion, telt zo’n 400 leden (270 jongeren en 130 volwassen) en is dus een belangrijke Oostendse speler op sportief vlak. “Ook triatlonclub ‘11 Beaufort’ en GO! Athena en het Sint-Andreasinstituut maken gebruik van de piste”, voegt schepen van sport Bart Plasschaert toe.

Unieke trainingsaccommodatie

Om tegemoet te komen aan de noden van onder andere de atletiekclub,  laat  Stad Oostende naast de piste een gloednieuw gebouw optrekken. Zo hebben de atleten ook bij mindere weersomstandigheden een plaats om te kunnen trainen. Deze multifunctionele infrastructuur is uniek in West-Vlaanderen en zal bestaan uit één bouwlaag met een spurt- en springzone.

De totale investering wordt geraamd op 1.584.760,99 euro. Sport Vlaanderen subsidieert het project voor 309.028,39 euro, goed voor een vijfde van de investering. Het einde van de werken voor de indoor infrastructuur is voorzien rond juni 2021. De piste zelf zal al deze zomer, begin augustus 2020, gebruiksklaar zijn. Tot dan wijkt hoofdgebruiker Hermes Atletiekclub Oostende uit naar de gravelpiste in sportpark De Schorre.

1 REACTIE

  1. Herinner me nog foto in het hermes clubhuis aan de muur Daar staat Jozef Verhelle op in soutane samen met studenten waar hij les aan gaf… de allereerste looppiste aanleggen…. met een Pletrol. Misschien hangt die foto er nog steeds?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in