KVO zit in volle degradatiestrijd en heeft nog twee wedstrijden om zich in de Jupiler League te handhaven. KVO stelde Van Wijk aan na het plotse vertrek van Ingebrigtsen naar Cyprus maar sinds de komst van Van Wijk behaalde KVO maar een magere 4 op 21.

Het bestuur van KVO meent dat het anders kon en laat in een post op zijn website het volgende weten:

KV Oostende heeft de samenwerking met trainer Dennis Van Wijk beëindigd. De nieuwe invulling van de trainersstaf zal eerstdaags worden bekendgemaakt.

Dennis Van Wijk werd op oudejaarsdag voorgesteld als opvolger van de naar Cyprus vertrokken Kare Ingebrigtsen.
“Met Van Wijk kozen we voor iemand die de competitie én de club kende, dat vonden we toch wel belangrijk,” aldus voorzitter Frank Dierckens. “We waren er ook van overtuigd dat zijn aanpak de juiste zou zijn voor deze spelersgroep. Iemand die de focus legde op hard werken en discipline.

Tijdens de stage in Spanje werd de basis gelegd voor wat een goed einde van het seizoen moest worden. We moeten nu echter vaststellen dat de mayonaise met de spelersgroep niet helemaal pakte en dat we slechts 4 op 21 behaalden. Dan hadden we twee keuzes: verder werken en hopen dat we in de laatste twee wedstrijden punten zouden pakken of toch ingrijpen om zo het tij te doen keren. We kozen voor de laatste optie. Ik kan Dennis niets verwijten inzake inzet en werkkracht en we zijn hem ook dankbaar dat hij deze opdracht aanvaard heeft.

Maar als de resultaten en het spel niet zijn wat we ervan verwachtten, dan moet je durven een keuze maken en dat hebben we ook gedaan. Het is nu aan de spelersgroep om in de laatste twee matchen alles op alles te zetten om zo het behoud te verzekeren. We rekenen alvast op de steun van de supporters om zaterdag voor een kolkende sfeer te zorgen. Allemaal samen moeten we er honderd procent voor gaan.”

We wensen Dennis Van Wijk veel succes toe in zijn verdere carrière.

Wie de nieuwe trainer wordt van KVO is nog niet duidelijk maar er wordt verwacht dat er snel een nieuwe naam uit de bus komt. KVO heeft nog twee matchen om zich te redden te beginnen met de thuiswedstrijd tegen KRC Genk van nu zaterdag. Hopelijk wordt het niet de laatste match van KVO in 1e klasse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in