Om tegemoet te komen aan de groeiende groep sporters die individueel en in open lucht aan de conditie werkt, besliste Stad Oostende om een CrossFit-installatie aan te leggen in sportpark De Schorre.

Door de strenge coronamaatregelen staan de meeste competitie- en groepssporten nog steeds on hold. Individueel kan er wel nog getraind worden in open lucht. Omdat ook in Oostende deze groep sporters blijft groeien, besliste Stad Oostende om een zogenaamde CrossFit-installatie aan te leggen in sportpark De Schorre. 

“CrossFit is er voor iedereen en voor elk doel. Voor een jong en ouder publiek, van starters tot mensen die al jaren trainen. Het is een uitgelezen manier om je gezondheid te verbeteren, gewicht te verliezen, en je sportprestaties naar een hoger niveau te tillen. Deze multifunctionele en permanente buitengym zal vrij toegankelijk zijn en past tevens in de beleidsvisie van de stad om te investeren in sportinfrastructuur als ontmoetingsplaats,” aldus eerste schepen Björn Anseeuw. 

CrossFit is een dynamische en hippe fitnessvorm die komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en waarbij er naast het puur sportief aspect ook een belangrijk community gevoel heerst. Crossfit combineert tal van sporten. Onder andere gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden in één trainingsvorm gegoten. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één sportonderdeel maar trachten om zo goed mogelijk te zijn in alle disciplines.

“Oostende telt duizenden sportieve inwoners. Slechts 20% hiervan zijn aangesloten bij een of andere sportclub. In deze coronatijd werd deze vaststelling nog verstrekt. Met sportinfrastructuur in open lucht  die voor iedereen toegankelijk is wil de Stad tegemoet komen  aan deze niet aangesloten sporters. Dit CrossFit-station is alvast een eerste realisatie. Voor de toekomst plannen we er nog meer verspreid over de stad” zegt schepen Bart Plasschaert.

Voor de bouw van de installatie, die onder meer over een schokdempende rubberen vloer zal beschikken, is een bedrag van 18.390 euro voorzien. De werken gebeuren in opdracht van FARYS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in