Op zaterdag stond er voor de heren van ROSC, waterpolo, een moeilijke verplaatsing op de agenda te Calypso. In het piepklein badje te Watermaal-Bosvoorde moesten de heren strijden voor 3 belangrijke punten op verplaatsing en om in het zog te blijven van leider Leuven.

ROSC start de match gedreven onder leiding van 2 arbiters die stevig de teugels in handen houden. Al snel volgen vele uitsluitingen en vooral bij de tegenstander. Het is Oostende die deze uitgelezen kansen echter niet weet af te maken, Calypso komt zelfs op voorsprong. 

Calypso blijft op het randje spelen en zo mag hun eerste speler al gaan douchen in het begin van de tweede periode. Oostende blijft echter sukkelen met de man meer situaties en kan niet profiteren. Het wordt even later 5-3 en ook de 2 penalty’s die Oostende kreeg kunnen ze niet omzetten. We gaan halfweg rusten met een 7-5 achterstand voor Oostende.

Na de rust en dat in amper 2 minuten tijd loopt Calypso uit tot 9-5 en het begint er dramatisch uit te zien. Calypso begint in een stunt te geloven en laat het initiatief plots aan Oostende over. Foute beslissing want plots gaat de motor van Oostende draaien. Perfect verdedigen , snel omschakelen, goede passing en de vrije speler zoeken die het best tot een shot kan komen. 9-6 via Stijn Beirens, 9-7 via Matisse, 10-8 via mooie lob Siebe en net voor affluiten de 10-9 van Kris ook met een listig lobje.

Calypso bijt zijn tanden stuk op onze bewegelijke verdediging waar iedereen voor iedereen gaat werken, de ploeg helpt elkaar waar nodig. Het gaat snel in deze time misschien net iets te snel voor Calypso. Zo komt ROSC voor de eerste keer van de match op voorsprong. De balcirculatie is nu snel en hoog. Het is Luka Pannecoucke die zijn neus voor goals laat zien met 2 beslissende doelpunten die Calypso KO slaan.

EINDSTAND : 10-13

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in