Vanmorgen kwam het fantastische nieuws binnen dat KVO werd gered, die redding komt er na een bemiddelingspoging van burgemeester Tommelein. Hij nam het initiatief om alle betrokken partijen opnieuw aan de tafel te krijgen, het gaat om PMG (investeringsbedrijf), Alychlo (Coucke) en de voorzitter.

Vanmorgen vroeg liet Tommelein het volgende weten: Witte rook over toekomst KVO

Na intensief overleg zijn Alychlo, PMG en Stad Oostende tot een akkoord gekomen over de toekomst van voetbalploeg KV Oostende. Burgemeester Bart Tommelein en schepen Björn Anseeuw hadden een bemiddelende rol opgenomen, met als doel KVO in eerste klasse te houden en het voortbestaan van KVO Jeugd te verzekeren. Na tien dagen intense gesprekken is er nu een akkoord. “We danken onderhandelaars Alychlo en PMG voor hun constructieve houding. We kijken uit naar een goede verdere samenwerking.”

Maar de voorzitter Dierckens liet een paar uur later weten dat er tot op vandaag nog niets is ondertekend en dat de burgemeester voor zijn beurt heeft gesproken. Hij wil dan ook niet meegaan in de hoera-stemming die werd gecreëerd en wil afwachten tot de handtekeningen op papier staan. Hij bevestigt wel dat er een getekend akkoord is tussen PMG en Alychlo

Nieuw kapitaal voor KVO

Pacific Media Group zou onmiddellijk een stuk van de schulden aan Coucke inlossen, een ander stuk zal op langere termijn betaald worden. Daarnaast komt er 2,7 miljoen euro vers kapitaal en dit was nodig om groen licht te krijgen van de licentiecommissie. Op 4 mei moet KVO zich verdedigen voor het BAS maar door de overname lijkt dat nu een formaliteit te worden.

KVO zal er na de zomer wel helemaal anders gaan uitzien, een aantal spelers zijn al vertrokken en er worden nog extra vertrekkers verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in