Vandaag hebben voorzitter Frank Dierckens en CEO Patrick Orlans in onderling overleg beslist om de samenwerking bij KV Oostende stop te zetten. De voorbije week zaten de beide partijen op een waardige manier rond de tafel om als gentlemen en met wederzijds respect dit afscheid voor te bereiden.

Patrick Orlans was zes jaar lang de drijvende kracht achter het commerciële succes van KVO. Nu verlaat hij het schip om Oostende een nieuwe koers te laten varen onder leiding van voorzitter Dierckens, die het voorbije jaar de diverse departementen van de club al gedeeltelijk hervormde.

Voorzitter Frank Dierckens: “Patrick en ik leerden elkaar kennen in 2016 toen KVO Play-off 1 speelde op het veld van Roeselare. Dankzij hem kwam ik bij Oostende terecht als sponsor, later ondervoorzitter en voorzitter. Dag en nacht heeft hij voor de club gewerkt en geleefd. Eerst om de club groot te maken, later om mee te zoeken naar de juiste oplossing voor de toekomst. KV Oostende heeft het succes van enkele jaren geleden mede aan deze man te danken. Het is mooi dat we nu op een vriendschappelijke manier samen kunnen beslissen om een andere weg uit te gaan.”
De komende weken zal voorzitter Dierckens de operationele leiding overnemen. Hij zal in samenspraak met de nieuwe investeerder  een nieuw organigram voor de kustploeg uittekenen, zodat de club een vlekkeloze doorstart kan maken.

Patrick Orlans: “Ik ben bijzonder blij dat de voorzitter alles in het werk heeft gesteld om een oplossing te vinden voor KV Oostende. Net zoals we dat samen de voorbije twee jaar ook hebben gedaan toen we na Marc Coucke en Peter Callant de club veilig moesten stellen.
Nu komen er nieuwe bazen en dan is het beter om afscheid te nemen, zodat zij met een andere aanpak aan hun opdracht kunnen beginnen. Ik wens KVO alleen maar het allerbeste toe. Ik ben fier op wat we de voorbije jaren met het hele team, de supporters, de partners en de stad hebben gerealiseerd. Dat staat voor altijd in de geschiedenisboeken. Voorzitter Frank Dierckens moet ik bedanken voor zijn engagement, vorig jaar en nu opnieuw.”

KV Oostende staat voor enkele cruciale weken. Zowel de voorzitter als de afscheidnemende CEO zullen geen verdere uitleg geven bij het einde van deze samenwerking. Beide partijen willen vooral dat alle aandacht nu gaat naar de sportieve redding van KVO! 

DUIDING (EXTRA-)SPORTIEVE SITUATIE KV OOSTENDE

“Wat de sportieve situatie betreft, hebben we nog steeds een bonus van zeven punten op Cercle,” aldus Frank Dierckens. “Het verlies tegen Waasland Beveren was een domper, maar er resten ons nog acht wedstrijden. En als we ons nog gericht kunnen versterkenzullen we dat ook niet nalaten. Wat de extra-sportieve situatie betreft, zaten we vorige week aan een overeenkomst van 95 %, daar hebben we intussen, bij wijze van spreken, één procent bijgedaan. Die resterende procenten hangen eigenlijk vooral nog af van externe juridische en organisatorische factoren waar we in de media niet verder op ingaan. Van zodra de deal officieel bekrachtigd is, zullen we hierover communiceren, maar ik kan verzekeren dat alles in orde komt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in